Προϊόντα - Navigator - Αφιέρωμα:Συστήματα Πλοήγησης

DIRECTED - Αφιέρωμα:Συστήματα Πλοήγησης
Οι συσκευές πλοήγησης καθοδηγούν με ακρίβεια τον οδηγό στις εντός και εκτός πόλης μετακινήσεις, ώστε να βρει εύκολα και γρήγορα τον προορισμό του. Το πρώτο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης το κατασκεύασε ο στρατός των ΗΠΑ το 1960. Το σύστημα πλοήγησης βασίζεται πάνω στο σύστημα εντοπισμού θέσης GPS (Global Positioning System) και έχει ως κύριο σκοπό την καθοδήγηση του οδηγού ενός οχήματος, ώστε να φτάσει στον προορισμό του τον οποίο έχει προεπιλέξει. Ένα σύστημα δορυφόρων (πομπός) στέλνει εντολές σε μία συσκευή (δέκτης) η οποία τις επεξεργάζεται και μέσω ειδικού λογισμικού τις προβάλει στον οδηγό από έναν ηλεκτρονικό χάρτη.

Ποια είναι τα είδη των συσκευών GPS

-Συστήματα πλοήγησης PNA ή PND

Τα προσωπικά συστήματα πλοήγησης (Personal Navigation Assistance) ή προσωπικές μονάδες πλοήγησης (Personal Navigation Devices) είναι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, που συνδυάζουν την εύρεση του στίγματός σας με την πλοήγησής σας. Εστιάζουν περισσότερο στον τομέα της πλοήγησης, σε σχέση με άλλες συσκευές, δίνοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη ευκολία. Συνήθως, διαθέτουν μεγάλη οθόνη η οποία έχει λειτουργία αφής και αρκετά εύκολο μενού. Επίσης προσφέρουν και επιπλέον δυνατότητες όπως αναπαραγωγή αρχείων Mp3, αρχείων βίντεο και φωτογραφιών, ατζέντα, ημερολόγιο, παιχνίδια και τηλεφωνικό κατάλογο.

-Πηγές multimedia / navigator αυτοκινήτου
Οι σταθερές μονάδες πλοήγησης έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου. Έτσι, κάποιος που ενδιαφέρεται για μία τέτοιου είδους συσκευή, υπάρχουν εταιρείες στο εμπόριο που μπορούν να δώσουν τη λύση. Συνήθως, υπάρχουν πηγές μεγέθους 1 ή 2DIN οι οποίες διαθέτουν οθόνη αφής ώστε να διευκολύνουν τον οδηγό στη χρήσης. Αυτές οι συσκευές αποτελούν την κυρίως πηγή του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου και μπορούν να αναπαραγάγουν, εκτός από διάφορες μουσικές εφαρμογές, αρχεία videο μέσω του DVD player που διαθέτουν. Για να λειτουργήσει μία τέτοια συσκευή ως σύστημα πλοήγησης, αν δεν υπάρχει ενσωματωμένος δέκτης, απαιτεί την τοποθέτηση εξωτερικής κεραίας GPS αλλά και το λειτουργικό για την πλοήγηση.

-Υπολογιστές τσέπης PDA
Ακόμα μία συσκευή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την πλοήγησή μας είναι τα PDA. Μέσα στις πολλές δυνατότητες που έχουν, μπορούν να συμπεριλάβουν και ένα σύστημα πλοήγησης, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν κεραία λήψης σήματος. Αν δεν υπάρχει ενσωματωμένη κεραία, τότε μπορούμε να συνδέσουμε μία εξωτερική την οποία θα βρούμε σε καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών. Το λογισμικό το οποίο χρησιμοποιούν για την πλοήγηση πωλείται ξεχωριστά , με το χρήστη να έχει το δικαίωμα επιλογής με βάση τις δυνατότητες του λογισμικού σε σχέση με την τιμή του. Εδώ, η οθόνη είναι μικρότερη σε ίντσες σε σχέση με τα PNA ενώ σε κάποιες περιπτώσει δεν διαθέτουν λειτουργία αφής.

Επιλογή προορισμού
Για να γίνει η εισαγωγή της διεύθυνσης στη συσκευή πλοήγησης θα πρέπει να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες από το χρήστη. Πρώτα, ενεργοποιούμε το πρόγραμμα πλοήγησης και περιμένουμε ώστε να βρεθούν κάποιοι δορυφόροι ώστε να τους «κλειδώσει» η συσκευή μας και να συνεργαστεί μαζί τους. Ο χρόνος που χρειάζεται διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, αλλά πάντοτε είναι σχετικά μικρός. Στη συνέχεια, στο μενού του προγράμματος, εισάγουμε την πόλη, τη διεύθυνση και το νούμερο της οδού όπου θέλουμε να μεταβούμε. Αφού η συσκευή μας εντοπίσει το μέρος, εμείς μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε να κινηθούμε από μία σύντομη διαδρομή ή από την πιο κοντινή. Τέλος, η διαδρομή εμφανίζεται στο χάρτη με εντονότερο χρώμα και η συσκευή καθοδηγεί τον οδηγό με φωνητικές εντολές. Σε όλη τη διαδρομή ο οδηγός μπορεί παράλληλα να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα που κινείται, για την απόσταση και τη διάρκεια μέχρι τον προορισμό, καθώς και για το υψόμετρο που βρίσκεται.

Που μπορώ να τα τοποθετήσω;
Τα συστήματα multimedia τοποθετούνται στην κεντρική κονσόλα του ταμπλό, στη θέση της πηγής. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει θέση για συσκευή μεγέθους 1DIN και εμείς επιλέξουμε μία 2DIN, τότε θα πρέπει να αντικαταστήσομε το πλαίσιο της κονσόλας ώστε να τοποθετήσουμε τη νέα. Τα PNA διαθέτουν ειδική βάση η οποία τοποθετείται στο παρμπρίζ η οποία δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης από τη συσκευή. Τέλος, τα PDA μπορούν να τοποθετηθούν και αυτά σε ανάλογη βάση η οποία ρυθμίζεται σε οριζόντια ή κάθετη θέση για τη συσκευή. Στην περίπτωση των PDA και των PNA, η βάση πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο που δεν εμποδίζει την ορατότητα του οδηγού ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια.

Εκτός δρόμου
Οι ηλεκτρονικοί χάρτες πλοήγησης δεν αφορούν μόνο τις ασφάλτινες διαδρομές. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε χάρτες οι οποίοι περιλαμβάνουν εκτός δρόμου διαδρομές στα περισσότερα σημεία της Ελλάδας. Επίσης, μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα με ένα χάρτη ο οποίος περιλαμβάνει διαδρομές ασφάλτου ώστε να έχετε μία πλήρως ολοκληρωμένη πλοήγηση. Τέλος, στη συσκευή πλοήγησής σας μπορείτε να συμπεριλάβετε και ένα ηλεκτρονικό χάρτη θαλάσσης ο οποίος θα σας πλοηγήσει στις θαλάσσιες μετακινήσεις σας ή ακόμα και στο ψάρεμα.
DIRECTED ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 78 2310477191 - 3
ΗΧΟΣ > Navigator
Κατάλογος με μάρκες και αντιπροσωπείες
Μάρκες
Αντιπροσωπείες