Προϊόντα - kit βελτίωσης - Αφιέρωμα Βελτίωση εισαγωγής/εξαγωγής

GReddy - Αφιέρωμα Βελτίωση εισαγωγής/εξαγωγής
Τα πιο δημοφιλή τμήματα για τη βελτίωση των επιδόσεων του αυτοκινήτου μας, χωρίς να επέμβουμε σε «ζωτικά» τμήματα, είναι το σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής του κινητήρα. Στην εισαγωγή του κινητήρα, ο αέρας αναμειγνύεται με το υγρό καύσιμο, με αποτέλεσμα και τα δύο μαζί να φτάνουν στο χώρο καύσης του κινητήρα. Εκεί, με τη βοήθεια του σπινθήρα των μπουζί γίνεται η ανάφλεξη που με τη δύναμη που παράγει προσφέρει κινητική ενέργεια. Ένα βασικό στοιχείο του αέρα που χρειάζεται για να γίνει η καύση είναι το οξυγόνο. Έτσι, ένα πιο ελεύθερο φίλτρο προσφέρει στον κινητήρα μεγαλύτερες ποσότητες αέρα, άρα και περισσότερο οξυγόνο έχοντας, υπό κάποιες συνθήκες, καλύτερη καύση που ισούται με μεγαλύτερη απόδοση.

Κατηγορίες

Η πρώτη κατηγορία είναι το ελεύθερο φίλτρο μέσα στο φιλτροκούτι, όπου δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια παρέμβαση στο σύστημα εισαγωγής του κινητήρα για να το τοποθετήσουμε, διότι, απλά, αντικαθιστά το εργοστασιακό παίρνοντας τη θέση του. Η δεύτερη και πιο συνηθισμένη κατηγορία είναι η φιλτροχοάνη που έχει την ιδιότητα να τραβάει με δύναμη τον αέρα και όχι απλά να τον φιλτράρει. Θα πρέπει να προσέξουμε κατά την τοποθέτησή της, να βρίσκεται σε σημείο τέτοιο, ώστε ο αέρας που εισέρχεται σε αυτή να είναι όσο πιο κρύος γίνεται.

Εξαγωγή: Από τι αποτελείται;

Η εξάτμιση του αυτοκινήτου αποτελείται από τμήματα που ενώνονται μεταξύ τους, ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα στο συνεργείο. Η εξάτμιση ξεκινά από την πολλαπλή που διαθέτει ανάλογο αριθμό σωλήνων με τους κυλίνδρους του κινητήρα. Οι σωλήνες αυτοί ενώνονται και καταλήγουν σε ένα τμήμα. Μετά από εκείνο το σημείο ενώνονται με τον καταλύτη που φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες της καύσης του κινητήρα. Σειρά έχει το μεσαίο καζάνι και το τελικό, με το πρώτο να είναι υπεύθυνο για τη ροή των καυσαερίων και το τελευταίο να περιορίζει το θόρυβο που καταλήγει στο περιβάλλον.

Βελτίωση απόδοσης

Μία βελτιωτική εξάτμισης απελευθερώνει την -περιορισμένη από τον κατασκευαστή- ροή των καυσαερίων με αποτέλεσμα να μπορεί ο κινητήρας να αυξήσει αυτόματα τη δύναμη που παράγει. Ανάλογα τον κινητήρα του αυτοκινήτου αλλά και το πόσο «φιμωμένος» είναι, ανάλογη είναι η επιπλέον δύναμη που θα αποδώσει. Η δύναμη αυτή μπορεί να εμφανιστεί σε δύο τομείς: στην αύξηση της ιπποδύναμης ή της ροπής που παράγει το μοτέρ. Εκτός από τη βελτίωση του κινητήρα, μία «ελεύθερη» εξάτμιση προσφέρει μία ευχάριστη και έντονη χροιά του ήχου που παράγει, με ανάλογης έντασης μπάσο. Το πόσο έντονη ή διακριτική θα είναι αυτή η ένταση κανονίζεται από τη χωρητικότητα των σιλανσιέ και, κατά συνέπεια, από τις ανάγκες του οδηγού.

Μεταλλικοί καταλύτες

Οι καταλύτες αυτοί διαθέτουν μεταλλικό υπόστρωμα που είναι κατασκευασμένο από λεπτά μεταλλικά φύλλα. Τα λεπτά τοιχώματα επιτρέπουν στο υπόστρωμα να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια σε σύγκριση με ένα απλό κεραμικό καταλύτη. Η μεγαλύτερη αυτή επιφάνεια ωφελεί την καλύτερη κατάλυση, διότι οι χημικές αντιδράσεις γίνονται στην επιφάνεια.
AMT DEVELOPMENT M. EΠΕ ΛΕΩΦ. ΧΑΣΙΑΣ 111, ΙΛΙΟΝ 2102621922 -
ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ > kit βελτίωσης
Κατάλογος με μάρκες και αντιπροσωπείες
Μάρκες
Αντιπροσωπείες