Προϊόντα - Επιβατικά - Σημαντική έρευνα από τη Bridgestone

Bridgestone - Σημαντική έρευνα από τη Bridgestone
Με βάση τα στοιχεία μετά από 38.000 ελέγχους ελαστικών, που διεξήχθησαν από την Bridgestone σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια του 2010, το 71% των οδηγών διαθέτουν ελαστικά με χαμηλή πίεση. Επίσης, περίπου το 12% των ελαστικών που κυκλοφορούν στο δρόμο είναι φθαρμένα κάτω από το νόμιμο όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή βάθος πέλματος 1.6 χιλ.. Η οδήγηση με ελαστικά με χαμηλή πίεση είναι μία κακή συνήθεια για πολλούς λόγους: θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια διότι περιορίζει τον έλεγχο χειρισμού του οχήματος, μειώνει την ανθεκτικότητα του ελαστικού καθώς και τη διάρκεια ζωής και επιβαρύνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Την ώρα που εκατομμύρια οικογένειες στην Ευρώπη ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο ταξίδι της χρονιάς, η Bridgestone συμβουλεύει όλους τους οδηγούς να ακολουθήσουν αυτούς τους βασικούς κανόνες για ασφαλή και πράσινη οδήγηση:

• Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών πριν ξεκινήσετε για διακοπές
Οι προτεινόμενες πιέσεις βρίσκονται στο πορτάκι του ρεζερβουάρ, στην πόρτα του οδηγού ή στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του οχήματος. Ελέγξτε τα ελαστικά σας όταν είναι κρύα και να θυμάστε ότι η πίεση πρέπει να είναι υψηλότερη όταν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο με επιβάτες και αποσκευές.

• Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών επίσης μετά τις διακοπές
Η θερμότητα και οι μακρινές διαδρομές αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν την πίεση. Γενικά, η πίεση των ελαστικών και το βάθος πέλματος πρέπει να ελέγχονται μία φορά το μήνα.

• Μην παραφουσκώνετε τα ελαστικά σας
Η πίεση θα αυξηθεί κατά 0.3 bar όταν ζεσταθούν τα ελαστικά. Ένα ελαστικό με μεγαλύτερη από την κανονική πίεση έχει μειωμένη ικανότητα απορρόφησης των κραδασμών.

Η Bridgestone επεκτείνει την στήριξη του Ευρωπαϊκού Χάρτη Οδικής Ασφάλειας
Η Bridgestone Europe ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει ήδη επεκτείνει για τρία έτη την συμφωνία στήριξης του Ευρωπαϊκού Χάρτη Οδικής Ασφάλειας– μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση συγκεκριμένων δράσεων για την οδική ασφάλεια και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Bridgestone δεσμεύεται να συνεχίσει τις δραστηριότητες εκπαίδευσης των οδηγών για την οδική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 30.000 ελέγχων ελαστικών, ετησίως, καθώς και της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος ελέγχου ελαστικών.
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους των υπαλλήλων της Bridgestone Europe και της Δυτικής Περιφέρειας (Γαλλίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας), τον περασμένο μήνα, διεξήχθησαν περίπου 1.000 έλεγχοι ελαστικών στις Βρυξέλλες. Οι υπόλοιπες εταιρίες της Bridgestone στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα προγραμματίζουν περισσότερους ελέγχους ελαστικών κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2011.
ELASTRAK (ΕΛΑΣΤΙΚΑ BRIDGESTONE) Θηβαϊδος 15 Νέα Κηφισιά 2108196954 -
ΕΛΑΣΤΙΚΑ > Επιβατικά
Κατάλογος με μάρκες και αντιπροσωπείες
Μάρκες
Αντιπροσωπείες