Προϊόντα - Φίλτρα - Αφιέρωμα: Φίλτρα εισαγωγής αέρα

TRD - Αφιέρωμα: Φίλτρα εισαγωγής αέρα
Η εισαγωγή του κινητήρα αποτελεί βασικό στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργία του. Η οποιαδήποτε βελτίωση επί του συγκεκριμένου μέρους απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να πετύχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. H ομαλή ροή αέρα στον κινητήρα είναι σημαντικό στοιχείο για τη μακροζωία και απόδοση του. Και αυτό γιατί ο αέρας αναμειγνύεται με το υγρό καύσιμο με αποτέλεσμα και τα δύο μαζί να φτάνουν στο χώρο καύσης του κινητήρα. Εκεί, με τη βοήθεια του σπινθήρα των μπουζί γίνεται η ανάφλεξη που με τη δύναμη που παράγει προσφέρει κινητική ενέργεια. Δηλαδή όσο περισσότερο μείγμα αέρα-οξυγόνου εκλύεται, τόσο καλύτερη καύση επιτυγχάνεται εντός του κινητήρα. Έτσι, ένα πιο «ελεύθερο» φίλτρο προσφέρει στον κινητήρα μεγαλύτερες ποσότητες αέρα, άρα και περισσότερο οξυγόνο έχοντας, υπό κάποιες συνθήκες, καλύτερη καύση που ισούται με μεγαλύτερη απόδοση. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των ελεύθερων φίλτρων είναι ότι μπορούν να καθαριστούν και όχι να αντικατασταθούν, όπως τα εργοστασιακά φίλτρα. Στο εμπόριο υπάρχουν καθαριστικά που απομακρύνουν τους ρύπους αλλά και ειδικά λάδια που είναι υπεύθυνα για την καλύτερη κατακράτηση σωματιδίων. Ο καθαρισμός κατά ένα μέσο όρο, θα πρέπει να γίνεται κάθε έξι μήνες. Ας δούμε όμως τις κατηγορίες των παρεμβάσεων που μπορούμε να κάνουμε.

Ελεύθερο φίλτρο

Αποτελεί την πιο εύκολη λύση αλλαγής του φίλτρου, αφού στην ουσία δεν πραγματοποιούμε κάποια μεγάλη αλλαγή. Έτσι, το νέο φίλτρο παίρνει τη θέση του εργοστασιακού και ο κινητήρας μπορεί να «αναπνέει» καλύτερα.

Φιλτροχοάνη

Η φιλτροχοάνη είναι ένα βήμα που προτιμούν οι περισσότεροι, διότι έχει την ιδιότητα να τραβάει με δύναμη τον αέρα και όχι απλά να τον φιλτράρει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την παραγωγή έντονου μπάσου ήχου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτησή της, ώστε να βρίσκεται σε σημείο όπου ο αέρας που εισέρχεται να είναι όσο πιο κρύος γίνεται.

Φίλτρο “σκούπα”

Το φίλτρο αυτό έχει πάρει το όνομα αυτό από το σχήμα του που βοηθά τον αέρα να αναπτύξει ταχύτητα ώστε να εισέρχεται στο χώρο καύσης με μεγαλύτερη πίεση.

Κόστος αγοράς

Το κόστος για την αγορά ενός ελεύθερου φίλτρου διαφέρει από τον τύπο του, το υλικό κατασκευής του αλλά και από την εταιρεία που το προσφέρει. Καλό θα είναι να επιλέξουμε κάποιο προϊόν γνωστής βελτιωτικής εταιρείας, ώστε να παρέχουμε στον κινητήρα μας τη μέγιστη δυνατή προστασία… Όσον αφορά στο κόστος που θα κληθούμε να καταβάλλουμε, αυτό ξεκινά από τα 40 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε.
ΝΕΣΤΩΡ ΤΖΟΥΡΔΑΣ Α.Ε Παλαμηδίου 29, Κολωνός 2105156650 - 5156655
ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ - ΦΙΛΤΡΑ > Φίλτρα
Κατάλογος με μάρκες και αντιπροσωπείες
Μάρκες
Αντιπροσωπείες