• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  10/7/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/7/2001

ΔΟΚΙΜΗ
Suzuki Liana 1,3
 
 

Προσεκτική προσέγγιση
 

Στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, η Suzuki παραθέτει την πρότασή της που ακούει στο καθ' όλα... ανθρώπινο όνομα Liana. Δοκιμάζουμε τη μικρότερη σε κυβισμό έκδοση του μοντέλου και διερευνούμε τα "μονοπάτια" μέσω των οποίων η Ιαπωνική εταιρεία έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ένα απόλυτα αξιόλογο μοντέλο στην γκάμα της.
 

Αν και πρόκειται για αρκτικόλεξο από τις λέξεις Life In A New Age (που σημαίνει ζωή σε νέα εποχή), το Liana είναι ένα αμιγώς γυναικείο όνομα και αρκούντως εύηχο αλλά ασυνήθιστο για αυτοκίνητο. Κάπως έτσι όμως λανσάρεται και το ίδιο το μοντέλο στην αγορά. 
Οντας εμφανισιακά κάτι ανάμεσα σε μικρομεσαίο μοντέλο με στοιχεία αμαξώματος από station wagon και σαφείς πολυμορφικές επιρροές, το Liana προάγει αυτήν τη σύνθετη εικόνα ως πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Σε σχεδίαση κοιτώντας το νέο μοντέλο της Suzuki από εμπρός και στο πλάι, δε διακρίνει κανείς κάποια στοιχεία έντονης προσωπικότητας. Κάτι που αντίθετα συμβαίνει με την πίσω όψη του Liana, που σχεδιαστικά αποτελεί μια νέα, διαφορετική από τα συνηθισμένα πρόταση, αρκούντως καλαίσθητη. 
Η έκδοση του μοντέλου με το μηχανικό σύνολο των 1,3 λίτρων είναι απολύτως αξιόλογη, καθώς η συνολική του εικόνα είναι σωστά "ζυγισμένη". Πιο συγκεκριμένα, το Liana προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, αρκετά καλή οδική συμπεριφορά και ανάλογο πακέτο εξοπλισμού. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και το ότι η τιμή του μοντέλου είναι αρκετά καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η "προσέγγιση" της Suzuki είναι επιτυχημένη. 


Σταθερό και ακριβές, το Suzuki Liana ικανοποιεί ακόμα και τις "ανησυχίες" του οδηγού.

Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω διαμορφώνουν ουσιαστικά την προσωπικότητα του αμαξώματος του Suzuki Liana. Τα 296 λίτρα του χώρου αποσκευών, είναι εύκολα προσβάσιμα χάρη στο χαμηλό κατώφλι.

 ΔΟΚΙΜΗ Suzuki Liana 1,3
 
Προσεκτική προσέγγιση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Εύστροφος και δυνατός ο 1.300άρης
Σταθερό και ασφαλές
Απλή σχεδίαση, καλοί χώροι