• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Suzuki Baleno:
 
Επιλογή για όλα τα γούστα
 

Το Suzuki Baleno είναι ένα μοντέλο που εξακολουθεί και προβάλλει τα παραδοσιακά ιαπωνικά πρότυπα: την αξιοπιστία και την προσεγμένη συναρμολόγηση. Η σχεδίασή του δεν εξιτάρει, αλλά αισθητικά έχει αποδεκτό σχήμα.
Το Suzuki Baleno πρωτοπαρουσιάστηκε στα τέλη του 1994 με δύο μηχανικά σύνολα, ένα 1,300 κ.εκ. και ένα 1,600 κ.εκ. σε τρίπορτη και σε τετράπορτη σεντάν έκδοση. Ενώ τον Αύγουστο του 1996, οι Ιάπωνες κατασκευαστές εφοδίασαν το Suzuki Baleno με ένα νέο μηχανικό σύνολο 1,800 κ.εκ. 16βάλβιδο, το οποίο απέδιδε 120 ίππους, παράλληλα παρουσίασαν και την έκδοση στέισον βάγκον, συμπληρώνοντας έτσι την γκάμα των μοντέλων. Το 1998, παρουσιάστηκε η ανανεωμένη σχεδιαστικά έκδοση του αυτοκινήτου, στην οποία είχε δοθεί έμφαση στον επανασχεδιασμό του μπροστινού μέρος του αυτοκινήτου, που διατήρησε παρ' όλα αυτά τις συντηρητικές γραμμές σχεδίασης, τις οποίες μάλιστα διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Στο εσωτερικό του Baleno, η εικόνα είναι αρκετά ευχάριστη, χάρη στον ανοιχτόχρωμο διάκοσμο που διαθέτει. Η ποιότητα των πλαστικών δεν είναι κορυφαία, αλλά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο συναρμολόγησης, ενώ και η εργονομία του δε θα προβληματίσει. Πλούσιος είναι και ο βασικός εξοπλισμός με τον οποίο διατίθεται το Suzuki Baleno -που διαθέτει όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις- όπως και ο εξοπλισμός ασφαλείας. Επίσης, ένα από τα βασικά ατού όλων των μοντέλων της Suzuki είναι η αξιοπιστία, κάτι το οποίο ισχύει φυσικά και στην περίπτωση του Baleno.
Στην αγορά ενός μεταχειρισμένου Baleno, ο υποψήφιος αγοραστής το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξει είναι εάν τα προκαθορισμένα σέρβις του αυτοκινήτου έχουν γίνει στη συχνότητα που προτείνει ο κατασκευαστής και η οποία είναι τα 10.000 χιλιόμετρα, ενώ οπωσδήποτε χρειάζεται και ένας προσεκτικός έλεγχος του σασί για πιθανές ζημιές προερχόμενες από χτυπήματα. Ενα άλλο σημείο, στο οποίο ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να είναι προσεκτικός, είναι το σύστημα ενεργών αναρτήσεων, το οποίο διαθέτει η μεγαλύτερη σε κυβισμό έκδοση του Suzuki Baleno, αυτή των 1,8 λίτρων, όπου και θα πρέπει να γίνει έλεγχος λειτουργίας του.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι ανταγωνιστικά μοντέλα του Suzuki Baleno είναι τα Citroen ZX, Hyundai Accent, Daewoo Lanos και το Nissan Almera

. Αξίζει για:
1. Τον υψηλό δείκτη αξιοπιστίας που διαθέτει.
2. Το χαμηλό κόστος χρήσης.
3. Την καλή μεταπωλητική αξία που διατηρεί.