• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  15/4/2008
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένη BMW X5 4,4 V8 του 2004
Επιβλητική και χαρισματική
Διαβάστηκε από 4526 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:15/4/2008
Έχοντας προχωρήσει σε facelift, η Χ5 του 2004 διαθέτει έντονη προσωπικότητα, κύρος και πολύ καλή οδική συμπεριφορά.
• Κινητήρας: Ο V8 κινητήρας των 4,4 λίτρων διακρίνεται για την αποδοτικότητά του σε ισχύ και ροπή, ενώ προσδίδει στο μοντέλο της BMW και πολύ καλές επιδόσεις. Η λειτουργία του είναι ιδιαίτερα πολιτισμένη.
• Oδική συμπεριφορά: Tο μόνιμο σύστημα τετρακίνησης xDrive της X5 αλλά και το συνολικό "στήσιμο" του μοντέλου, σε συνδυασμό με το κοφτερό και ακριβές τιμόνι, εξασφαλίζουν απολαυστική οδική συμπεριφορά. Εκτός δρόμου, το μοντέλο της BMW έχει δυνατότητες ν' αντεπεξέλθει και σε σχετικά δύσβατα εδάφη. Η ανάρτηση λειτουργεί υποδειγματικά και παρέχει πολύ υψηλά επίπεδα άνεσης στην άσφαλτο. Στο χώμα όμως, το χαμηλό προφίλ των ελαστικών μειώνει την προσφερόμενη στους επιβάτες άνεση.
• Εσωτερικό - Χώροι: Tόσο τα υλικά που χρησιμοποιούνται, όσο και η σχεδίαση στο εσωτερικό της X5, είναι κορυφαία. Από πλευράς χώρων, 5 επιβάτες θα μεταφερθούν με αρκετή άνεση, ενώ για τις αποσκευές προσφέρεται χώρος ίσος με 456 λίτρα.
• Μεταπωλητική αξία: Aν και δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, η X5 διατηρεί υψηλή μεταπωλητική αξία, χάρη στην έντονη προσωπικότητα που διαθέτει.
• Value for Money: Με δεδομένα τα πολλά πλεονεκτήματα και το σχετικά πλούσιο εξοπλισμό με τον οποίο προσφερόταν το 2004, το γερμανικό SUV διατηρεί απλά καλή σχέση τιμής και αξίας ως μεταχειρισμένο.
ΣΥΝ & ΠΛΗΝ
(+): Επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, εικόνα - ποιότητα
(-): Ευκινησία στην πόλη, αισθητική πίσω άκρου, κατανάλωση
Πόσο αξιόπιστο είναι;
Παρά τη γενικότερη κορυφαία ποιότητα κατασκευής της, η BMW X5 συγκαταλέγεται στα ζημιάρικα εκτός δρόμου μοντέλου, σύμφωνα με την έρευνα αξιοπιστίας Auto Check του Auto Τρίτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται στα συστήματα ψύξης και ανάφλεξης και στο κιβώτιο. Βλάβες έχουν καταγραφεί και σε τομείς όπως είναι ο μηχανισμός των υαλοκαθαριστήρων, αλλά και στους προεταντήρες των ζωνών ασφαλείας.