• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  19/8/2008
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Suzuki Ignis Sport 1,5 του 2004
Με άρωμα JWRC
Διαβάστηκε από 5560 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:19/8/2008
Το Suzuki Ignis Sport είναι ένανεανικό αυτοκίνητο, με σπιρτόζικο κινητήρα, καλή οδικήσυμπεριφορά και εμφάνιση που θυμίζει την αγωνιστική του εκδοχή.
• Κινητήρας. Η Suzuki εφοδίασε τη γρήγορη εκδοχή του Ignis με έναν κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVT), με αποτέλεσμα να αποδίδει 109 ίππους. Έτσι, τα 949 κιλά που ζυγίζει μπορούν να κινηθούν με ευκολία σε σβέλτους ρυθμούς. Σε αυτό συμβάλει και το σφιχτά κλιμακούμενο κιβώτιο 5 σχέσεων, το οποίο σε συνδυασμό με το «ζωντανό» κινητήρα, χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις στο ιαπωνικό μοντέλο.
• Οδική συμπεριφορά. Το Ignis Sport μπορεί να κινηθεί σε ταχύτητες κοντά στην τελική του, παραμένοντας σταθερό. Τα όρια της πρόσφυσης είναι υψηλά, αλλά ξεπερνιούνται εύκολα από τον οδηγό, που θα θελήσει να κινηθεί γρήγορα. Οι υποστροφικές αλλά και οι υπερστροφικές αντιδράσεις του Ignis Sport εκδηλώνονται προοδευτικά και δεν εμπνέουν ανησυχία, δίνοντας στον ανήσυχο οδηγό την ευκαιρία να διορθώσει από το πολύ καλό σε αίσθηση και άμεσο σύστημα διεύθυνσης, που διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση. Η σφιχτή ανάρτηση προσδίδει σπορτίφ οδική συμπεριφορά, όμως έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη άνεση των επιβατών, ιδιαίτερα όταν το αυτοκίνητο περνάει πάνω από εγκάρσιες ανωμαλίες του οδοστρώματος.
• Εσωτερικό – Χώροι. Η εικόνα στο εσωτερικό εμφανίζει αρκετά στοιχεία που διαμορφώνουν τη σπορτίφ εικόνα του αυτοκινήτου. Η ποιότητα κατασκευής είναι μέτρια, με τα πλαστικά στο ταμπλό να είναι σκληρά, αλλά να διαθέτουν καλή συναρμογή, αποτρέποντας τους ενοχλητικούς τριγμούς. Αυτό που θα μαγνητίσει τα βλέμματα είναι τα bucket καθίσματα οδηγού και συνοδηγού από τη Recaro, τα οποία προσθέτουν επιπλέον πόντους στο σπορτίφ εσωτερικό διάκοσμο του Ignis. Στον τομέα των χώρων, το μοναδικό πρόβλημα που εντοπίζεται, θα το αντιμετωπίσουν οι πίσω επιβάτες όσον αφορά στο χώρο για τα γόνατά τους. Ο χώρος αποσκευών βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα, μιας και η χωρητικότητά του είναι 164 λίτρων.
• Μεταπωλητική αξία. Σε μέτρια επίπεδα βρίσκεται η μεταπωλητική αξία του Suzuki Ignis Sport, μιας και απευθύνεται περισσότερο στο νεανικό κοινό. Επίσης στην αγορά πλέον δεν υπάρχει η έκδοση Sport.
• Value for Money. Καλή είναι η σχέση τιμής-αξίας που διατηρεί το «γρήγορο» Ignis, μιας και πρόκειται για ένα ευχάριστο οδηγικά μικρό αυτοκίνητο, με δυνατό για την κατηγορία κινητήρα και ικανοποιητικούς χώρους για τέσσερα άτομα.
ΣΥΝ & ΠΛΗΝ
(+): Επιδόσεις
(-): Άνεση, ποιότητα υλικών, ταμπλό