Τρεις ελληνικές συμμετοχές στο Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

Τρεις ελληνικές συμμετοχές στο Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

(24/5/2011)

Για όγδοη χρονιά φέτος η Ελλάδα συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell που θα διεξαχθεί 26-28 Μαΐου στην πίστα Eurospeedway στο Lausitz της Γερμανίας, με τρεις συμμετοχές.

Οι δύο ομάδες από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και το ένα λύκειο με ιστορία στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο που θα μας εκπροσωπήσουν φέτος, είναι: · Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η ομάδα Προμηθέας, θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος, στην κατηγορία Prototype. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο σχεδιασμός των οχημάτων επικεντρώνεται στη μείωση της οπισθέλκουσας δύναμης και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, γεγονός εμφανές από τα φουτουριστικά και ιδιαίτερα αεροδυναμικά οχήματα που συμμετέχουν σε αυτή. · Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα συμμετάσχει φέτος για τέταρτη χρονιά στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, με το όχημα ΕR11, που αξιοποιεί ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Urban Concept. Στοχεύει λοιπόν να διακριθεί σε μια κατηγορία όπου οχήματα που συμμετέχουν είναι πιο κοντά στα καθημερινά επιβατικά αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



· Τέλος, το 2ο ΕΠ.ΑΛ-Σ.Ε.Κ. Αιγάλεω, που συμμετείχε για πρώτη φορά το 2004, θα διαγωνιστεί και φέτος με το όχημα Ίρις, το οποίο αξιοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης με καύσιμο βενζίνη, στην κατηγορία Prototype.

&&&& Ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας 2011 της Shell τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαίου Επίτροπου για την ενέργεια, κ. Guenther Oettinger. Ο διαγωνισμός 2011 είναι επίσημα μέρος μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Sustainable Energy Europe. Η εκστρατεία της Βιώσιμης Ενέργειας στην Ευρώπη προάγει δραστηριότητες που επικεντρώνονται στην ενεργειακή απόδοση και στις ανανεώσιμες ενεργειακές λύσεις, με έμφαση στη διάδοση των βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της αειφόρου ενεργειακής τεχνολογίας, στην οικοδόμηση συμμαχιών και στην έμπνευση νέων ιδεών και δράσεων.

Οι 212 ομάδες φοιτητών που θα διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell φέτος, έχουν τελειώσει τις προετοιμασίες τους και επικρατεί ενθουσιασμός. Επίσης, ενθουσιασμό προκαλεί και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, τα αυτοκίνητα με ηλεκτρικούς κινητήρες θα διαγωνιστούν σε μια εντελώς νέα E-Mobility κατηγορία. Με 87 ομάδες E-Mobility να ετοιμάζονται, έχει στηθεί και πάλι το σκηνικό για ένα φανταστικό διαγωνισμό. Στην κατηγορία E-Mobility, οι ομάδες ενεργοποιούν τον ηλεκτροκινητήρα τους με υδρογόνο σαν καύσιμο, με ηλιακή ενέργεια ή με μπαταρία. Τα οχήματα που κινούνται με υδρογόνο ή ηλιακή ενέργεια διαγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell από το 2003, αλλά οι 29 συμμετοχές που κινούνται με μπαταρία, διαγωνίζονται για το πρώτο Plug- in ηλεκτρικό βραβείο, μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ήδη. Τα αποτελέσματα της κατηγορίας E-Mobility θα μετρηθούν σε χιλιόμετρα ανά κιλοβατώρα (km/kWh) ώστε να αναπαριστάται καλύτερα η ηλεκτρική κατανάλωση. Για να φανεί η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, σκεφτείτε την ομάδα Polyjoule, η οποία έθεσε πέρυσι ένα νέο ρεκόρ στο διαγωνισμό. Μπορούσε να ταξιδέψει 14 χιλιόμετρα με την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να γίνει ένα φλιτζάνι τσάι και περίπου 2 χλμ με την ενέργεια μίας μόνο μπαταρίας AA. &&&& &&&&
FORD E-TRANSIT
OPEL