• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το νέο 108 (εικόνα) θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Μαρτίου στην Έκθεση της Γενεύης από την Peugeot.

Ο BlueHDi diesel κινητήρας με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων θα τροφοδοτήσει πολλά γαλλικά μοντέλα, μεταξύ αυτών και το νέο 308 Station Wagon (εικόνα).

28 νέα μοντέλα και εκδόσεις θα παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή, αλλά και παραγωγής η Peugeot στη Γενεύη, ανάμεσα στα οποία και το εικονιζόμενο concept 308 R με «αγωνιστικό» στιλ.

Το νέο 108 θα εφοδιάζεται και από τον νέο κινητήρα 1,2 λτ. PureTech βενζίνης με απόδοση 82 ίππους.

Τα Peugeot 108 και 308 station wagon στη Γενεύη

6.671 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/2/2014

28 μοντέλα πρωτότυπα και παραγωγής (& όλες τις εκδόσεις τους) θα παρουσιάσει η Peugeot στο Σαλόνι της Γενεύης, ανάμεσά τους το νέο 108 και το 308 στέισον, ενώ θα φέρει και δύο νέα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου.

 
Σε ανακοίνωσή της η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία (Peugeot) δήλωσε πως στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης θα παρουσιάσει 28 νέα μοντέλα -συμπεριλαμβανομένων βέβαια και όλων των εκδόσεων τους- και δύο καινούργιους κινητήρες.

Ειδικότερα, στην Έκθεση θα δούμε το νέο μίνι 108 στην 3θυρη και 5θυρη έκδοση, αλλά και στην «ανοιχτή» εκδοχή με την υφασμάτινη οροφή που τραβιέται προς τα πίσω. Αργότερα, οι φήμες θέλουν το 108 να αποκτά και μια GTi version.

Επίσης, ντεμπούτο θα κάνει και το νέο 308 Station Wagon ως μοντέλο παραγωγής. Μάλιστα και τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα αναμένεται να λανσαριστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την πρεμιέρα τους.

Επιπρόσθετα, θα κάνουν πρεμιέρα και δύο καινούργια μοτέρ της γαλλικής μάρκας, το 1,2 λτ. PureTech βενζίνης -που θα εφοδιάσει και το νέο 108- με απόδοση 82 PS, ενώ θα υπάρξουν και άλλες δύο εκδόσεις του εν λόγω μοτέρ με ισχύ 110 PS και 130 PS. Επίσης, ο BlueHDi diesel, ο οποίος συνδυάζεται με αρκετά συστήματα «πράσινης τεχνολογίας» για χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων και θα τροφοδοτήσει πολλά γαλλικά μοντέλα, μεταξύ αυτών και το νέο 308, 308 Station Wagon και το 508.

Τέλος, η Peugeot θα εκθέσει στο περίπτερό της και το concept 308 R, το οποίο είναι ένα πρωτότυπο με «αγωνιστικό» στιλ, που είχαμε δει και στη Φρανκφούρτη, όπως και το RCZ R με το νέο 1.600άρη κινητήρα που αποδίδει 270 ίππους και πληροί τις προδιαγραφές Euro6. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα 208 και 508 και σε νέες υβριδικές εκδοχές.