Πώς να γλιτώσω λεφτά από το leasing; 4 χρήσιμες συμβουλές

4.617 Επισκέψεις στο άρθρο
Πώς να γλιτώσω λεφτά από το leasing; 4 χρήσιμες συμβουλές

- Πάρε πολλές προσφορές, διαφορές έως και 250 ευρώ/μήνα
- Υπολόγισε τα χιλιόμετρα που κάνεις το χρόνο, θα γλιτώσεις χρήμα
- Αξίζει να φτιάξεις μόνος σου μικρογρατζουνιές πριν το γυρίσεις
- Προσοχή στη διάρκεια του συμβολαίου, αν το σπάσεις έχει πέναλτι

Πάρε πολλές προσφορές, διαφορές έως και 250 ευρώ/μήνα

Αν ήρθε η στιγμή να πάρεις αυτοκίνητο με leasing, καλό είναι να δει τις παρακάτω συμβουλές ώστε να μην βάλεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από όσο πρέπει. Αρχικά, αφού έχεις διαλέξει το μοντέλο που σε ενδιαφέρει, ξεκίνα να παίρνεις προσφορές από πολλές εταιρείες. Στην αγορά οι διακυμάνσεις στο μίσθωμα μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 250 ευρώ ανά μήνα, με αποτέλεσμα το τελικό συνολικό κόστος να εκτοξευτεί. Επίσης να είσαι προσεκτικός με τα ψιλά γράμματα, όπως για την απαλλαγή σε περίπτωση ατυχήματος ή τι συμβαίνει σε περίπτωση που το όχημα χρειαστεί αντικατάσταση, ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως σε μια δύσκολη στιγμή.

Υπολόγισε τα χιλιόμετρα που κάνεις το χρόνο, θα γλιτώσεις χρήμα

Οι περισσότερες εταιρείες leasing προσφέρουν ως στάνταρ τη δυνατότητα στον οδηγό να κάνει έως 20.000 χλμ./έτος χωρίς να επηρεάζεται το μίσθωμα. Για τους περισσότερους φαντάζουν υπεραρκετά, με αρκετές εταιρείες να δείχνουν και μια μικρή ανοχή σε περίπτωση που ξεπεραστούν για λίγο. Αν όμως είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις πολλά περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στο χρόνο, τότε είναι καλύτερο να το δηλώσεις από την αρχή. Μπορεί το μηνιαίο μίσθωμα να ανεβαίνει, αλλά θα σου στοιχεί λιγότερα στο τέλος από τα όποια πέναλτι μπορείς να «φας», επειδή υπερέβης τα συμφωνημένα χιλιόμετρα.

Αξίζει να φτιάξεις μόνο σου μικρογρατζουνιές πριν το γυρίσεις

Κάποιες εταιρείες δικαιολογούν ως ένα βαθμό, κάποιες μικροφθορές που μπορεί να οφείλονται κυρίως στην ηλικία και στα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο, όμως θα χρεωθείς για ζημιές που έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην αξία του οχήματος. Για αυτό καλό είναι σε περίπτωση που δεν ήσουν πολύ προσεκτικός ή κάποιος «καλοπροαίρετος» γέμισε το αυτοκίνητο σου με γρατζουνιές, να τις επισκευάσεις μόνος σου σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα. Θα σου στοιχίσει πιο λίγο και ταυτόχρονα δεν θα έχει επιπλέον πάρε-δώσε με την εταιρεία leasing. Επίσης όταν επιστρέψεις το όχημα καλό είναι να έχεις και δεύτερο άτομο μαζί σου για μάρτυρα σε περίπτωση οποιασδήποτε αντιδικίας, καθώς επίσης να έχεις και οποιοδήποτε αξεσουάρ συμπεριλαμβανόταν στο όχημα όταν το παρέλαβες.

Προσοχή στη διάρκεια του συμβολαίου, αν το σπάσεις έχει πέναλτι

Πριν υπογράψεις για 4 χρόνια leasing, σκέψου αν υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς να γυρίσεις νωρίτερα το όχημα. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κάποιο απρόβλεπτο γεγονός που θα αλλάξει την καθημερινότητα σου (απώλεια εργασίας ή ασθένεια), αλλά αν γνωρίζεις ότι π.χ. σε 3 χρόνια θα μετακομίσεις μόνιμα στο εξωτερικό, τότε καλύτερα να επιλέξεις μικρότερη χρονική διάρκεια. Μπορεί και σε αυτή την περίπτωση να πληρώνεις μεγαλύτερο μηνιαίο μίσθωμα, αλλά θα σου στοιχίσει πολύ φθηνότερα από το πέναλτι που θα φας για ένα «σπασμένο» συμβόλαιο, αφού μπορεί ακόμα και να σου ζητηθούν να πληρώσει τα  άθροισμα των εκκρεμών δόσεων της μίσθωσης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SEAT TESTIMONIAL 1
OPEL