Δοκιμή: Νέα Mercedes GLA 200 με 163 PS
4 Φωτογραφίες »

Δοκιμή: Νέα Mercedes GLA 200 με 163 PS

66.934 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2024)

- Για πρώτη φορά ήπια υβριδική τεχνολογία με boost 13 ίππων
- Μπαίνει ελεύθερα στον «πράσινο» δακτύλιο
- Σε αφήνει να παίζεις παιχνίδια στη στάνταρ πλέον οθόνη των 10,25 ιντσών
- Με περισσότερο εξοπλισμό, όπως LED & κάμερα όπισθεν

Για πρώτη φορά ήπια υβριδική τεχνολογία με boost 13 ίππων

Το πιο σημαντικό στοιχείο της ανανεωμένης Mercedes GLA είναι πως πλέον εφοδιάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt στις βενζινοκίνητες εκδόσεις. Στη βάση γκάμας θα συναντήσουμε την GLA 200, που από τον 1,33 λτ. turbo βενζινοκινητήρα αποδίδει 163 άλογα (+13 από το υβριδικό boost στις χαμηλές στροφές).

Μπαίνει ελεύθερα στον «πράσινο» δακτύλιο

Οι εκπομπές CO2 της ανανεωμένης GLA 200 με το 48-βολτο ήπια υβριδικό σύστημα είναι στα 152 γρ./χλμ.. Τόσο ήταν και στην προ ανανέωσης GLA 200, ωστόσο πλέον το πολυτελές οικογενειακό SUV της Mercedes χαρακτηρίζεται ως υβριδικό και μπορεί να έχει ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο (σε καθεστώς «μονά-ζυγά» πριν).


Διακριτικό το φρεσκάρισμα στην εμφάνιση της Mercedes GLA 200. Tα μπροστά φώτα έχουν πλέον στάνταρ LED High Performance τεχνολογία, ενώ στάνταρ είναι και οι 18άρες ζάντες.
4 Φωτογραφίες »

Διακριτικό το φρεσκάρισμα στην εμφάνιση της Mercedes GLA 200. Tα μπροστά φώτα έχουν πλέον στάνταρ LED High Performance τεχνολογία, ενώ στάνταρ είναι και οι 18άρες ζάντες.

Σε αφήνει να παίζεις παιχνίδια στη στάνταρ, πλέον, οθόνη των 10,25ΆΆ

Στο εσωτερικό της ανανεωμένης GLA πλέον από τη βασική έκδοση θα συναντήσουμε στάνταρ οθόνη 10,25 ιντσών για την υποστήριξη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment). Ίδιας διάστασης είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, που είναι σε συνέχεια της κεντρικής οθόνης δημιουργώντας μια μεγάλη και ενιαία οθονάρα. Μάλιστα υπάρχει ειδικό πακέτο εξατομίκευσης, που περιλαμβάνει μια σειρά από μίνι-παιχνίδια, με τα οποία ο οδηγός (όντας σε στάση φυσικά) μπορεί να παίξει, μόνος του ή με τους άλλους επιβάτες, παιχνίδια όπως Sudoku, Shuffle Puck, Pairs, Match 3.

Με περισσότερο εξοπλισμό, όπως LED & κάμερα όπισθεν

Πέρα από τις στάνταρ οθόνες των 10,25 ιντσών, η GLA 200 διαθέτει πιο πλούσιο εξοπλισμό με στάνταρ μεταξύ άλλων στοιχεία, όπως προβολείς LED, κάμερα όπισθεν, high beam assist και περισσότερες θύρες USB. Πάντως με τιμή από 47.500 ευρώ, η ανανεωμένη GLA 200 είναι 5.150 ευρώ ακριβότερη από την προηγούμενη.

Στη συνέχεια ακολουθεί η αναλυτική δοκιμή της ανανεωμένης Mercedes GLA 200.

Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό: Με αισθητές αλλαγές & αναβαθμισμένη
Σελίδα 3Κινητήρας-Κατανάλωση: Καίει λιγότερο και μπαίνει ελεύθερα στο δακτύλιο
Σελίδα 4Στο δρόμο: Μια premium εμπειρία
Σελίδα 5Η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
CORAL GAS PASXA
fiat