• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο αερόσακος μπορεί να μας σώσει την ζωή, μπορεί όμως και να κάνει το ακριβώς αντίστροφο, αν δεν προσέξουμε κάποια σημεία-κλειδιά!

Ο αερόσακος, αν δε φοράτε ζώνη, μπορεί να σας τραυματίσει θανάσιμα!

Σε περίπτωση που ανοίξει ο αερόσακος και κρατάτε τσιγάρο είναι πολύ πιθανό, αυτό να εκτιναχθεί πάνω σας

5 λάθη που κάνουν τον αερόσακο θανατηφόρο

Διαβάστηκε από 20409 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/9/2017
 

Ο αερόσακος σώζει ζωές, αλλά μπορεί και να αποβεί μοιραίος, αν δεν έχετε πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε αν το αυτοκίνητό σας εξοπλίζεται με αερόσακο.

Τα τεράστια βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να αυξηθούν τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας των νέων μοντέλων αυτοκινήτων, έχουν ως συνέπεια κάποιους περιορισμούς όσον αφορά στη συμπεριφορά των επιβατών μέσα στην καμπίνα. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε ο αερόσακος του αυτοκινήτου να μην αποβεί εχθρός μας αντί για προστάτης μας.

Πάντα με ζώνη
Ο αερόσακος μας προστατεύει αποκλειστικά με την παράλληλη χρήση της ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου μας. Αυτό ισχύει για όλους του επιβάτες και για όλων των ειδών τους αερόσακους, διότι, σε περίπτωση σύγκρουσης το σώμα μας θα μετακινηθεί αντίθετα από τη κατεύθυνση του αερόσακου, προκαλώντας μας σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο.
 
Αδεια μου αγκαλιά
Ο συνοδηγός, σε καμία περίπτωση, δε θα πρέπει να κρατά στην αγκαλιά του πράγματα, πόσο μάλλον ένα παιδί. Σε περίπτωση σύγκρουσης, ο αερόσακος θα εκτοξεύσει τα πράγματα προς τον επιβάτη ή θα τα συμπιέσει στο στήθος του με μεγάλη δύναμη. Όλα τα αντικείμενα, πρέπει να τοποθετούνται στο χώρο αποσκευών και, αν έχουν μεγάλο βάρος, να δένονται ανάλογα.
 
Τσιγάρο και αερόσακος
Ακόμα ένας επικίνδυνος παράγοντας είναι το κάπνισμα εν ώρα οδήγησης. Σε περίπτωση σύγκρουσης, η ταχύτατη έξοδος του αερόσακου θα το εκσφενδονίσει προς τον οδηγό και πιθανότατα προς το πρόσωπό του. Το έγκαυμα είναι παραπάνω από σίγουρο.
 
Αντικείμενα στο ταμπλό
Αυτή η συμβουλή απευθύνεται μόνο για τον συνοδηγό και πιο συγκεκριμένα για το τμήμα του ταμπλό από το οποίο εξέρχεται ο αερόσακος. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τοποθετήσουμε κάποιο αντικείμενο στο σημείο αυτό, διότι σε περίπτωση σύγκρουσης, η έξοδος του αερόσακου θα εκτοξεύσει το αντικείμενο αυτό με μεγάλη ταχύτητα προς την κατεύθυνσή μας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραυματισμό μας.
 
Παιδικό κάθισμα
Σε περίπτωση που θέλουμε να τοποθετήσουμε παιδικό κάθισμα για να βάλουμε το παιδί στη θέση του συνοδηγού, υπάρχουν βασικοί κανόνες για τον αερόσακο. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να διαθέτει επιλογή για την απενεργοποίηση του σχετικού αερόσακου και το καθισματάκι θα πρέπει να κοιτάζει ανάποδα από την κίνηση του οχήματος.

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

  • Μ.

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ, & ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ Ο ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Κ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΙΔΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ Κ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ !!!

     

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός