Το Cygnet της Aston Martin

Το Cygnet της Aston Martin

To «μωρό» της Aston Martin

(1/7/2009)

Μην τρομάζετε, δεν θα έχει ούτε V8 κινητήρα ούτε η ιπποδύναμη θα φτάνει αυτή της Vantage. Επίσης δεν πρόκειται για μετατροπή από βελτιωτικό οίκο, αλλά για επίσημη κατασκευή από την Aston Martin. Απλά είναι το νέο μικρό της αυτοκίνητο!

Το μικρό αυτοκίνητο που βλέπετε να τροποποιούν οι τεχνικοί της Aston Martin, θα ονομάζεται «Cygnet» και θα φέρει τα σήματα της βρετανικής εταιρείας. Ως βάση για το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί το νέο Toyota iQ, το οποίο θα κατασκευάζεται κανονικά στην Ιαπωνία και θα μεταφέρεται στο εργοστάσιο της Aston Martin στο Gaydon της Μεγάλης Βρετανίας όπου θα ολοκληρώνεται η μετατροπή. Η αρχική ιδέα είναι το αυτοκίνητο να προσφερθεί σε κατόχους καθώς και σε υποψήφιους κατόχους Aston Martin, ενώ περισσότερο από σίγουρη είναι η διάθεση του στο ευρύ κοινό, αμέσως μετά. Οι πωλήσεις ακούγεται ότι θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2010, με την τιμή θα είναι τα περίπου 25.000 €.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όπως δήλωσε ο Dr Ulrich Bez διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας: «Τώρα είναι η ώρα η Aston Martin να κάνει το μεγάλο βήμα σε αυτό το ειδικό project, που είναι υλοποιήσιμο με την συμβολή μιας εταιρείας του βεληνεκούς της Toyota, και του μίνι αυτοκινήτου της, του iQ». Από την άλλη, ο Tadashi Arashima πρόεδρος της Toyota Motors Europe δηλώνει ότι: «Είναι επαινετικό για εμάς, ότι το iQ επιλέχθηκε από μια εταιρεία όπως η Aston Martin, με την οποία μας συνδέει μια δυνατή φιλία».
Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου, ούτε σχετικά με τις συνολικές αλλαγές που θα γίνουν σε εξωτερικό ή εσωτερικό, αλλά όπως βλέπετε πρόκειται για ένα έντονο «facelift», αφού η βασική δομή του iQ παραμένει. Ακούγεται πάντως ότι θα χρησιμοποιηθεί το μηχανικό σύνολο της Toyota των 1,33 λίτρων με τους 100 ίππους, ενώ το σίγουρο είναι ότι η Aston Martin θα κάνει τροποποιήσεις σε ανάρτηση και εσωτερικό.
peugeot
NISSAN