Το πρώτο σχέδιο του νέου Hyundai i40 που αρχικά θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης σε μορφή wagon
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πρώτο σχέδιο του νέου Hyundai i40 που αρχικά θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης σε μορφή wagon

Η Hyundai ετοιμάζει το νέο i40!

(14/12/2010)

To αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2011, και ο στόχος είναι να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον πολύ σκληρό ανταγωνισμό της μεσαίας κατηγορίας. Την παρθενική εμφάνιση θα κάνει η έκδοση wagon του i40, ενώ το φθινόπωρο του ίδιου έτους θα δούμε και τη sedan εκδοχή του.

Τα πρώτα επίσημα σχέδια του Hyundai i40 κάνουν το γύρω του κόσμου. Ήταν πλέον ζήτημα χρόνου, όμως η Hyundai πήρε την απόφαση να απειλήσει τους πάντες και στη μεσαία κατηγορία παρουσιάζοντας το αυτοκίνητο που ακολουθεί πιστά την ονοματολογία της. Έτσι μετά το i30 έρχεται το i40! To i40 είναι σχεδιασμένο στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδίασης της Hyundai, R&D που βρίσκεται στο Russelsheim της Γερμανίας, και σχεδιαστικά όπως τουλάχιστον μαρτυρούν τα πρώτα σχέδια, θα φέρει όλα τα νέα στοιχεία της τάσης που πλέον ακολουθεί η φίρμα, και που χαρακτηρίζει από το μίνι ανανεωμένο i20 έως το νέο SUV, ix35!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το αυτοκίνητο θα αποτελέσει τον αντίπαλο των: Ford Mondeo, VW Passat, Renault Laguna και Toyota Avensis με παραπλήσιες διαστάσεις αλλά και εσωτερικούς χώρους, ενώ από πλευράς κινητήρων οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαθέτει δύο βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες, που προέρχονται από τη γκάμα του Kia Optima (μοντέλο που επίσης διατίθεται στην Αμερική). Έτσι οι βενζινοκινητήρες θα είναι 1,6 λίτρων με απόδοση στους 140 ίππους, και 2,0 λίτρων με απόδοση στους 170 ίππους, ενώ και οι δύο θα είναι τετρακύλινδροι και με άμεσο ψεκασμό (GDI-Gasoline Direct Injection).
Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχουν δύο διαβαθμίσεις του 1,7 λίτρων υπερτροφοδοτούμενου συνόλου (CRDI) με την απόδοση στους 115 και 136 ίππους. Αργότερα όμως αναμένεται και η εμφάνιση ενός δυνατότερου κινητήρα πετρελαίου στα 2,0 λίτρα με απόδοση στους 170 ίππους, ο οποίος μάλιστα θα συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το i40 έχει ως βάση την πλατφόρμα του μοντέλου Sonata που διατίθεται στην Αμερική, και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2011, ενώ οι πωλήσεις της Wagon έκδοσης που θα κάνει πρώτη την εμφάνιση της θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα. Η sedan εκδοχή του μοντέλου θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2011.
Hyundai
vw