Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Το Adaptive Steering θα διατίθεται σε επιλεγμένα οχήματα από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Το Adaprive Steering της Ford θα διευκολύνει τον οδηγό στους επιτόπιους ελιγμούς και θα βελτιώνει την οδηγική αίσθηση στις υψηλότερες ταχύτητες.

Το σύστημα εξελίχθηκε για παραγωγή από τη Ford σε συνεργασία με την εταιρίαTakata, κορυφαίο προμηθευτή συστημάτων διεύθυνσης και ασφάλειας οχημάτων και εταίρο της Ford στο πλαίσιο Aligned Business Framework.

Το Adaptive Steering θα διατίθεται σε επιλεγμένα οχήματα από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Το σύστημα της Ford χρησιμοποιεί έναν ενεργοποιητή που ελέγχεται με ακρίβεια και τοποθετείται μέσα στο τιμόνι ενώ δεν απαιτεί την οποιαδήποτε αλλαγή στο παραδοσιακό σύστημα διεύθυνσης ενός οχήματος.

Τι είναι το Adaptive Steering της Ford;

2.928 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/6/2014

Η Ford παρουσίασε μία νέα τεχνολογία που βελτιώνει την αίσθηση του τιμονιού σε όλες τις ταχύτητες, αυξάνοντας την ευκολία ελιγμών μέσα στην πόλη και την οδηγική ακρίβεια στις υψηλότερες ταχύτητες.

 
Η Ford ανακοίνωσε πως θα λανσάρει μία νέας γενιάς τεχνολογία για το σύστημα διεύθυνσης, η οποία θα κυκλοφορήσει σε 12 μήνες σε επιλεγμένα μοντέλα και θα αυξήσει την ευκολία ελιγμών σε χαμηλές ταχύτητες και περιορισμένους χώρους. Στις υψηλότερες ταχύτητες, από την άλλη, η νέα αυτή τεχνολογία προάγει την ευελιξία και την οδηγική απόλαυση.
Πιο συγκεκριμένα, το Adaptive Steering μεταβάλλει το λόγο υποπολλαπλασιασμού μεταξύ των ενεργειών του οδηγού στο τιμόνι – αριθμός περιστροφών – και της γωνίας διεύθυνσης των εμπρός τροχών. Στα παραδοσιακά μοντέλα, ο λόγος υποπολλαπλασιασμού είναι σταθερός. Με το νέο Adaptive Steering της Ford, ο λόγος υποπολλαπλασιασμού μεταβάλλεται συνεχώς σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος, βελτιστοποιώντας την κατευθυντικότητα σε όλες τις συνθήκες.

Στις χαμηλότερες ταχύτητες, όπως κατά την είσοδο σε χώρο στάθμευσης ή σε ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους, το νέο σύστημα αυξάνει την ευελιξία και την ευκολία στριψίματος καθώς οι τροχοί στρίβουν περισσότερο με λιγότερη περιστροφή του τιμονιού.
Στις ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου, το σύστημα βελτιστοποιεί περαιτέρω την απόκριση του τιμονιού, επιτρέποντας στο όχημα να αντιδρά πιο ομαλά και με ακρίβεια στις εντολές του οδηγού. Με το Adaptive steering, ο οδηγός θα βιώνει μεγαλύτερη άνεση και οδηγική απόλαυση.

Πώς λειτουργεί
Το σύστημα της Ford χρησιμοποιεί έναν ενεργοποιητή που ελέγχεται με ακρίβεια και τοποθετείται μέσα στο τιμόνι, ενώ δεν απαιτεί την οποιαδήποτε αλλαγή στο παραδοσιακό σύστημα διεύθυνσης ενός οχήματος. Ο ενεργοποιητής – ένας ηλεκτρικός μηχανισμός και ένα σύστημα γραναζιών - μπορεί να «προσθέσει ή να αφαιρέσει» ποσοστό των εντολών του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι μία αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία σε όλες τις ταχύτητες, ανεξαρτήτως διαστάσεων ή κατηγορίας οχήματος. 

Πότε θα κυκλοφορήσει 
Το Adaptive Steering θα διατίθεται σε επιλεγμένα οχήματα από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το σύστημα εξελίχθηκε για παραγωγή από τη Ford σε συνεργασία με την εταιρία Takata, κορυφαίο προμηθευτή συστημάτων διεύθυνσης και ασφάλειας οχημάτων και εταίρο της Ford στο πλαίσιο Aligned Business Framework.