Φέτος εκπνέει η συμφωνία που έχει κάνει η Red Bull με την Renault.

«Ακροβατεί» η Red Bull

2.015 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2018)

Όσο περνούν οι μέρες τόσο στενεύουν τα περιθώρια που έχει η Red Bull για να πάρει την τελική της απόφαση σχετικά με το τι κινητήρες θα χρησιμοποιεί την επόμενη χρονιά. Εσείς τι λέτε; Renault ή Honda;

H Red Bull έχει επιστρέψει για τα καλά στην διεκδίκηση νικών και βάθρων στους τελευταίους αγώνες, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας είναι μπροστά σε ένα δίλημμα που μπορεί είτε να πάει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο είτε να βάλει την ομάδα σε πολλά προβλήματα.

Ο λόγος είναι ότι φέτος εκπνέει η συμφωνία που έχει κάνει η Red Bull με την Renault στην προμήθεια κινητήρων και στην ομάδα φαίνεται πως υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το αν η Red Bull πρέπει να ανανεώσει την συνεργασία της με την γαλλική ομάδα ή να στραφεί στην Honda, με την οποία ήδη εργάζεται η Toro Rossο. Στην Red Bull γνωρίζουν ότι η Renault αν και φτιάχνει πολύ αξιόπιστους κινητήρες δεν έχει μπορέσει ακόμη να φτάσει στο επίπεδο των Mercedes και Ferrari,  κάτι που αυτομάτως είναι ένα μειονέκτημα για την Red Bull στις μάχες που δίνει για τον τίτλο. Από την άλλη πλευρά, η Honda υπόσχεται συνεχή εξέλιξη και βελτίωση, ωστόσο κατά τα πρώτα χρόνια της παρουσίας των ιαπωνικών μοτέρ μετά την επιστροφή τους, οι δυνατότητες τους και η αξιοπιστία τους δεν έχει αφήσει κανέναν ικανοποιημένο.
 
Ο επικεφαλής της Red Bull Christian Horner δήλωσε για την επικείμενη επιλογή της Red Bull: «Θα αναλύσουμε τα δεδομένα από το GP του Καναδά και πιθανότατα και του γαλλικού GP και θα αποφασίσουμε μετά.»

Η παραπάνω δήλωση αυτή όμως δεν ήχησε καλά στα αυτιά του αφεντικού της Renault στην F1 με τον κ. Abiteboul να σημειώνει μεταξύ άλλων: « Έχουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να καθυστερήσουν την απόφαση τους. Έπρεπε να πάρουν την απόφαση μέχρι τις 15 Μαΐου αλλά δώσαμε λίγο διάστημα περιθώριο λόγω της 12ετούς συνεργασίας μας αλλά μετά από αυτό το σημείο η προσφορά μας δεν θα ισχύει πλέον. Ήθελαν να περιμένουν μέχρι το Μόντρεαλ για να δουν τα δικά μας δεδομένα και της Honda».

Στην συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν θα περιμένει μέχρι τις ημέρες μεταξύ του γαλλικού και του αυστριακού GP o Abiteboul δήλωσε: «Δεν νομίζω, είμαστε πίσω στο πρόγραμμα μας και άλλωστε η Renault θέτει το πότε, όχι η Red Bull.». Πάντως, για μια ακόμη φόρα ξεκαθάρισε ότι θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ τους προσθέτοντας: «Θα καθίσουμε να συζητήσουμε. Δεν μπορώ να σας πω ποια είναι η τελική ημερομηνία που έχει τεθεί αλλά έχει συμβεί. Η Red Bull θα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στα επόμενα χρόνια αν συνεχίσουμε την συνεργασία μας».
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen