• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Renault ανακοίνωσε πως το «παρανοϊκό» πρωτότυπο Renault Sport Clio RS 16 δεν θα περάσει στην παραγωγή.

Ακυρο το Clio των 275 PS

3.982 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/11/2016

Μάλλον θα σας στεναχωρήσουμε, αλλά δεν υπάρχει χώρος και χρόνος στο εργοστάσιο της Alpine στη Διέππη για το Renault Clio RS 16 των 275 ίππων, καθώς η μονάδα ετοιμάζεται για το νέο sports car της Alpine.

 
Η σημερινή μας είδηση μάλλον θα στεναχωρήσει τους λάτρεις των hot hatch οχημάτων, καθώς η Renault ανακοίνωσε πως το «παρανοϊκό» πρωτότυπο Renault Sport Clio RS 16 δεν θα περάσει στην παραγωγή.
 
Σε περίπτωση που δεν θυμόσαστε, σας υπενθυμίζουμε πως είναι ένα Clio με τον κινητήρα και το κιβώτιο του Megane RS 275 Trophy-R, του γρηγορότερου αυτοκινήτου που έφτιαξε ποτέ η Renault.
 
Ακόμα και για τιμή κοντά στα 45 χιλιάρικα μιλάγανε ή για περιορισμένη παραγωγή 500 κομματιών. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική, καθώς το RS 16 «θυσιάστηκε» για να ελευθερωθεί χώρος στην για το επερχόμενο sports car της Alpine.
  Το κανονικό Clio RS φτιάχνεται στο εργοστάσιο της Alpine στη Διέππη, πλάι στο Clio Cup, αλλά και στα αγωνιστικά Formula Renault. Τώρα η μονάδα ετοιμάζεται για το νέο Alpine και οι επικεφαλής της εταιρείας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το ότι το RS 16 θα αποσπούσε την προσοχή τους, καθώς θα έπρεπε να φτιαχτεί στο χέρι.
 
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε σχετικά: «Σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο να καθυστερήσουμε το RS 16 μετά το λανσάρισμα του Alpine, αλλά αυτό θα σήμαινε πως θα έβγαινε στο πρώτο μισό του 2015, που είναι πάρα πολύς χρόνος για τους πελάτες να περιμένουν.».