Κινητήρες: Sportage για επιδόσεις, Ateca για κατανάλωση

Κινητήρες: Sportage για επιδόσεις, Ateca για κατανάλωση

19.715 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2020)

Οι βενζινοκινητήρες των 3 μοντέλων είναι υπερτροφοδοτούμενοι και αν και διαφέρουν σημαντικά σε απόδοση κρίνονται ικανοί σε κάθε περίπτωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ο ισχυρότερος και μεγαλύτερος σε χωρητικότητα κινητήρας είναι αυτός του Kia Sportage ο οποίος αποδίδει 177 ίππους από 1,6 λίτρα. Αυτός είναι ο μοναδικός κινητήρας βενζίνης που εισάγεται στη χώρα μας και όπως είναι φυσικό είναι σε θέση να κινήσει σβέλτα το αμάξωμα των 1.529 κιλών του Sportage, παρουσιάζοντας παράλληλα ήσυχη και γραμμική λειτουργία, ενώ συνδυάζεται με σφιχτής κλιμάκωσης 6τάχυτο κιβώτιο το οποίο έχει θετικό κούμπωμα. Η κατανάλωσή του όμως είναι τσιμπημένη αφού σε πραγματικές συνθήκες οδηγήσης, το Kia Sportage χρειάζεται 10,4 λτ./100 χλμ..

Το Citroen C5 Aircross στη βασική του έκδοση εφοδιάζεται με τον 1,2 λίτρων PureTech κινητήρα ο οποίος είναι 3κύλινδρος και αποδίδει 130 ίππους. Το συγκεκριμένο σύνολο καταφέρνει να κινήσει πολύ άνετα το αμάξωμα του γαλλικού SUV παρά τα 1.490 κιλά του, ενώ είναι πολιτισμένος και οικονομικός παρουσιάζοντας ικανοποιητικό τράβηγμα από χαμηλά αλλά και καλή ελαστικότητα.

Το SEAT Ateca τέλος, στη βασική του έκδοση εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο TSI κινητήρα των 115 ίππων, ο οποίος προσδίδει ανταγωνιστικές επιδόσεις εκμεταλλευόμενο το χαμηλότερο βάρος του. Παράλληλα, παρουσιάζει και τις πιο χαμηλές τιμές κατανάλωσης απαιτώντας 6,7 λτ. βενζίνης για κάθε 100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green