Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως από το 2018 στελέχη της Nissan προσπάθησαν να στήσουν ένα πλάνο εξουδετέρωσης των πρωτοβουλιών του Ghosn.

Διαψεύδει τη συνωμοσία κατά του Ghosn η Nissan

1.584 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2020)

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan να έχουν διοργανώσει συνωμοσία κατά του πρώην πρόεδρου της, Carlos Ghosn, προχώρησε η ιαπωνική μάρκα.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που θέλουν υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan να έχουν σχεδιάσει ένα πλάνο εξόντωσης του πρώην επικεφαλής της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και πρώην Προέδρου της Nissan, Carlos Ghosn.
 
Τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρουν συγκεκριμένα πως από το 2018 υψηλόβαθμά στελέχη της Nissan μέσω εσωτερικών email, τα οποία πλέον έχουν διαρρεύσει, προσπάθησαν να στήσουν ένα πλάνο εξουδετέρωσης των πρωτοβουλιών του Ghosn, ο οποίος σκόπευε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη συμμαχία μεταξύ της Nissan και της Renault.
 
Φτάνοντας στο σήμερα, η Nissan πήρε θέση αρνούμενη όλα όσα λέγονται στον Τύπου και τα ΜΜΕ. «Γνωρίζω ότι στα βιβλία και στα μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει συζητήσεις για μια συνωμοσία, αλλά δεν υπάρχουν απολύτως καθόλου στοιχεία για να υποστηριχθεί αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής της Nissan, Motoo Nagai, στους μετόχους στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters.
 
Μάλιστα ο Nagai πρόσθεσε ότι η εσωτερική έρευνα της Nissan για την υπόθεση του Ghosn διεξήχθη τόσο εσωτερικά. από ανθρώπους της εταιρείας όσο και από εξωτερικά νομικά γραφεία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει πως δεν μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενο απόκρυψης στοιχείων.
 
Μπορεί λοιπόν η σύλληψη του Ghosn να έγινε στις 18 Νοεμβρίου 2018 στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, ωστόσο όπως φαίνεται το θέμα συνεχίζει να απασχολεί τις τάξεις της μάρκας.

Hyundai
4green