9 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Ανανεωμένο Jeep Compass diesel

8.061 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2021)

Το Jeep Compass ανανεώθηκε σημαντικά σε αρκετούς τομείς και επανέρχεται στην κατηγορία των οικογενειακών SUV για να αποτελέσει ένα ξεχωριστό, ικανό και με premium αέρα μοντέλο αυτής.

Η Jeep βελτιώνει και εξελίσσει το τελευταίο διάστημα τα αυτοκίνητά της ώστε να παραμένουν αυτά επίκαιρα και ανταγωνιστικά, διατηρώντας βεβαίως το ξεχωριστό τους στυλ στο ακέραιο. Το Compass, λοιπόν, περνάει στην επόμενη φάση της ζωής του, αυτή της ανανέωσης, η οποία του προσθέτει νέες τεχνολογίες και αναβάθμιση της εικόνας του μέσα και έξω, ενώ στην έκδοση της δοκιμής μας, εφοδιάζεται με τον επίσης βελτιωμένο ως προς την απόδοση και τους ρύπους 1,6 λίτρων MultiJet κινητήρα πετρελαίου. Γιορτάζοντας μάλιστα φέτος και τα 80 χρόνια ιστορίας της, η Jeep λανσάρει την εκδόση 80th Anniversary, την οποία γνωρίζουμε παράλληλα με την ανανέωση του Compass.
 
Εμφάνιση: Ξέρει να επιβάλλεται
Το αισθητικό προφίλ του νέου Jeep Compass παραμένει ξεχωριστό καθώς το σχεδιαστικό update προσθέτει σε αυτό ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέα φανάρια LED, νέες ζάντες (σ.σ. 18ιντσών στην έκδοση 80th Anniversary), ενώ φυσικά παραμένει η χαρακτηριστική εμπρόσθια μάσκα της Jeep με τις 7 κάθετες γρίλιες, η οποία είναι μαύρη ματ σε αυτή την έκδοση και μας άρεσε όπως την βλέπαμε να γεμίζει τους καθρέπτες στο προπορευόμενο όχημα στο οποίο βρεθήκαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, το τετραγωνισμένο σχήμα διατηρεί την επιβλητικότητά του και παρουσιάζει ένα ακόμα πιο εκλεπτυσμένο προφίλ, με τη Jeep να καταφέρνει να βάζει και σε αυτήν την κατηγορία το στίγμα της.
Το εσωτερικό του Compass είναι πιο όμορφο και λειτουργικό, παραμένοντας καλό σε ποιότητα και χώρους, αλλά και ευρύχωρο.

Το εσωτερικό του Compass είναι πιο όμορφο και λειτουργικό, παραμένοντας καλό σε ποιότητα και χώρους, αλλά και ευρύχωρο.

 
Εσωτερικό – Χώροι: Αναβαθμισμένο σε εικόνα και τεχνολογία, πάντα ευρύχωρο
Η εικόνα στο εσωτερικό του ανανεωμένου Jeep Compass έχει αλλάξει σημαντικά προβάλλοντας έναν πιο ευχάριστο και high-tech χαρακτήρα, παραμένοντας και premium σε ποιότητα. Βασικότερες διαφορές είναι το νέο πιο κομψό τιμόνι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών πίσω από αυτό, καθώς και η νέα οθόνη αφής (8 ή 10,1 ιντσών) που δεν είναι πλέον ενσωματωμένη στο ταμπλό και προσδίδει πόντους στο αισθητικό, αλλά και στο εργονομικό κομμάτι. Το σύστημα infotainment UConnect5 που διαθέτει προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring με συσκευές κινητών τηλεφώνων, ταυτόχρονη σύνδεση δύο συσκευών, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G. Η ποιότητα των υλικών παραμένει καλή όπως και η συναρμολόγηση, ενώ προσεγμένο είναι και το φινίρισμα.
Η οθόνη του συστήματος infotainment «ξεκόλλησε» από το ταμπλό και προσδίδει πιο high-tech και premium εικόνα συνολικά βελτιώνοντας παράλληλα και την εργονομία.

Η οθόνη του συστήματος infotainment «ξεκόλλησε» από το ταμπλό και προσδίδει πιο high-tech και premium εικόνα συνολικά βελτιώνοντας παράλληλα και την εργονομία.


Έπειτα, οι χώροι παραμένουν επαρκείς για 4 ή και 5 επιβάτες χωρίς καμία παραχώρηση, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και όγκο 438 λίτρων, ενώ διαθέτει ηλεκτρικό χειρισμό της πόρτας. Τέλος, μέσα στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού, το ανανεωμένο Jeep Compass είναι πλήρες από συστήματα άνεσης και υποβοήθησης της οδήγησης, διαθέτοντας σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

peugeot
test center