Κορυφαίο πλαίσιο, άνετη ανάρτηση και καλό τιμόνι καθιστούν το Α3 χιλιομετροφάγο, αλλά και εύκολο 
στο χειρισμό στις στροφές.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κορυφαίο πλαίσιο, άνετη ανάρτηση και καλό τιμόνι καθιστούν το Α3 χιλιομετροφάγο, αλλά και εύκολο στο χειρισμό στις στροφές.

Οδική συμπεριφορά: Ανετο και δυναμικό

68.823 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2013)

Η ολική αναδόμηση του νέου Α3 σε σχέση με το παλιό μοντέλο, με νέο πλαίσιο, ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης, έχει συμβάλει πάρα πολύ στη βελτίωση της οδικής του συμπεριφοράς, από όλες τις απόψεις. Έτσι η άνεση και η ποιότητα κύλισης που προσφέρει είναι κορυφαία, ενώ έχει βελτιωθεί θεαματικά ο δυναμισμός του στο δρόμο. Η ακρίβεια και η πληροφόρηση από το τιμόνι ανήκουν πλέον στις καλύτερες της κατηγορίας, ενώ η συμπεριφορά του στις στροφές εκπέμπει σιγουριά και ασφάλεια. Στον ανοιχτό δρόμο, το αυτοκίνητο «καταπίνει» εύκολα τα χιλιόμετρα. Τέλος τα φρένα του είναι κορυφαία. 


Συμπέρασμα 
Το νέο Audi A3 1,6 TDI κοστίζει 23.500 ευρώ στην έκδοση Attraction Plus που είναι πλήρης εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας. Αυτό το καθιστά 3.000 ακριβότερο από το βενζινοκίνητο 1,2 TFSI με το οποίο έχουν ακριβώς την ίδια ιπποδύναμη. Οι διαφορές εστιάζονται στη μικρότερη ροπή του TFSI, τη μεγαλύτερη κατανάλωση (κατά 1,1 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές ρύπων (114 γρ./χλμ.). 
Ωστόσο, η διαφορά στην τιμή, βρίσκει στο δρόμο της και άλλες εκδόσεις βενζίνης (1,4 TFSI – 122 ίπποι) που αναδεικνύουν στο έπακρο τις αρετές του μοντέλου. Οπότε, επί της ουσίας, η βασική προϋπόθεση επιλογής της έκδοσης diesel αφορά στο αν σκοπεύετε να κάνετε μακρινά ταξίδια, οπότε και θα εκτιμήσετε τη μεγάλη αυτονομία.

Το drive select επηρεάζει τιμόνι και γκάζι, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει 4 ρυθμίσεις λειτουργίας.

Το drive select επηρεάζει τιμόνι και γκάζι, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει 4 ρυθμίσεις λειτουργίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
KIA