Δοκιμή: Ανανεωμένο Peugeot 2008 1,2 turbo με 100 άλογα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Ανανεωμένο Peugeot 2008 1,2 turbo με 100 άλογα

72.237 Επισκέψεις στο άρθρο (1/1/2024)

- Ακόμα πιο «μουράτο» design
- Στάνταρ πλέον η οθόνη αφής των 10 ιντσών
- Σχεδόν 2 χιλιάρικα «κάτω» από πριν
- Το 2024 θα έρθει και με ήπια υβριδικό σύστημα

Πιο «τσίλικο» στο μάτι και με καλή τιμή

Το δεύτερης γενιάς Peugeot 2008 το γνωρίσαμε στα τέλη του 2019. Βασισμένο στο δυναμικό στυλ και έχοντας premium στόχευση, το γαλλικό SUVάκι κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των αξιολογήσεων μας, αλλά και να σημειώσει μια σημαντική εμπορική καριέρα με πάνω από 700.000 πωλήσεις. Σύμφωνα με την τακτική όλων των κατασκευαστών, που ανανεώνουν τα μοντέλα τους στο μέσο του κύκλου ζωής τους, έτσι και η Peugeot φρέσκαρε το 2008 στοχεύοντας φυσικά να το κάνει πιο ανταγωνιστικό και να ενισχύσει τη δυναμική του σε μια κατηγορία που κυριολεκτικά γίνεται χαμός, από πλευράς ανταγωνισμού, με 20 και πλέον μοντέλα να κονταροχτυπιούνται στη μάχη των πωλήσεων.

Με ακόμα πιο δυναμικό «look» και λογική τιμή

Μπορεί οι αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση του 2008 να μην είναι ριζικές, είναι όμως άμεσα διακριτές: Η νέα φαρδύτερη μάσκα, το νέο σήμα της Peugeot, καθώς και οι -νέας σχεδίασης- τρεις «νυχιές» που αντικατοπτρίζονται στα LED φώτα ημέρας, ξεχωρίζουν και τονίζουν το ήδη δυναμικό στυλ του 2008. Μάλιστα, στην GT έκδοση γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό χάρη στη διχρωμία με τη μαύρη οροφή και στους προβολείς με τρεις ξεχωριστές μονάδες LED, την ώρα που όλα τα μοντέλα διαθέτουν νέα πίσω φώτα με οριζόντιες λεπτές γραμμές LED.

Από την άλλη, η Peugeot απλοποίησε τη γκάμα των εξοπλιστικών εκδόσεων του 2008, που πλέον είναι οι Active, Allure και GT. Τιμολογιακά τώρα, η έκδοση βενζίνης με τα 100 άλογα που δοκιμάζουμε είναι διαθέσιμη από 24.100 ευρώ στο πρώτο επίπεδο εξοπλισμού Active. Αυτή η τιμή μπορεί να είναι 4 χιλιάρικα πάνω από την αντίστοιχη έκδοση στο λανσάρισμα του μοντέλου, είναι όμως 2 χιλιάρικα κάτω από την τιμή που ίσχυε λίγο πριν την ανανέωση του μοντέλου. Σε συνδυασμό με τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό, την premium στόχευση, αλλά και τα 5 χρόνια εγγύησης του μοντέλου, η τιμή είναι μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού.


Οι εντολές του οδηγού υλοποιούνται άμεσα και με ακρίβεια από το 2008, ενώ παρά το αυξημένο κέντρο βάρους η διάθεση του συνόλου είναι μάλλον σπορτίφ.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι εντολές του οδηγού υλοποιούνται άμεσα και με ακρίβεια από το 2008, ενώ παρά το αυξημένο κέντρο βάρους η διάθεση του συνόλου είναι μάλλον σπορτίφ.

Σελίδα 2Εσωτερικό: Ακόμα πιο premium, το ίδιο ευρύχωρο
Σελίδα 3Κινητήρας: Διατηρούνται καλές επιδόσεις & συγκρατημένη κατανάλωση
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Ισορροπημένο, ευχάριστο & αποτελεσματικό
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
fiat