Δοκιμή: Mercedes GLB 180 | Premium από τη «αρχική», πάει αέρα & εκτός δρόμου
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Mercedes GLB 180 | Premium από τη «αρχική», πάει αέρα & εκτός δρόμου

184.265 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2022)

Η entry level έκδοση της GLB είναι ένα αυτοκίνητο που γοητεύει με την εικόνα, τις δυνατότητές του και την τιμή. Σούπερ πρακτική και ευρύχωρη, θηρίο εκτός δρόμου αν και δικίνητη και μοναδική στην κατηγορία της.

Το μοντέλο που δεν τόλμησαν να βγάλουν BMW & Audi!

Η GLB είναι η SUV πρόταση της Mercedes-Benz στα μικρομεσαία premium μοντέλα και έχει τον χαρακτήρα αλλά και τις προδιαγραφές για να κάνει τη διαφορά σε αυτή. Η βασική της έκδοση εφοδιάζεται με τον 1,33 λίτρων κινητήρα των 136 ίππων και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η GLB διαθέτει δυναμική, περιπετειώδη και σύγχρονη σχεδίαση που την καθιστά επιβλητική ως παρουσία.

Η GLB διαθέτει δυναμική, περιπετειώδη και σύγχρονη σχεδίαση που την καθιστά επιβλητική ως παρουσία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Έχει μέγεθος Qashqai και χωράει 7 άτομα
H GLB μαζί με την μικρότερη GLA φυσικά, ανήκουν στην κατηγορία των compact οικογενειακών SUV, πιο απλά στην κατηγορία –μεγέθους- του Qashqai, ωστόσο καταφέρνει να ξεχωρίζει. Πως; Πέραν φυσικά της δεδομένης premium φύση της, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί έως και 7 άτομα, αλλά και να προσφέρει τόσο σχεδιαστικά όσο και λόγω ικανοτήτων έναν πιο off-road χαρακτήρα.
 
Μοντέλο που αντίστοιχο δεν έχει η Audi και η BMW
Η Mercedes μάλιστα χάρη στην δυνατότητα της επταθέσιας διάταξης που έχει η GLB, καταφέρνει να ξεχωρίζει από τον παραδοσιακό ανταγωνισμό της, δηλαδή τις Audi και BMW. Τόσο η σειρά «Q» της πρώτης, όσο και τα «Χ» μοντέλα της δεύτερης, δεν έχουν στη γκάμα τους 7θέσιο compact SUV ή κάποιο αντίστοιχο μεγέθους μοντέλο με off-road χαρακτήρα.
 
Με πορτ-μπαγκάζ που χωράει όσο μια δεξαμενή πετρελαίου
Οι χώροι της GLB και η πρακτικότητά της αποτελούν ένα από τα μεγάλα ατού της. Έτσι εκτός από πολύ ευρύχωρη και προαιρετικά με επταθέσια διάταξη καθισμάτων, έχει και τεράστιο πορτ-μπαγκάζ. Στην 5θέσια διάταξη, έχει ωφέλιμο όγκο οποίος κυμαίνεται από 560 έως 760 λίτρα, χάρη στην πρακτική δυνατότητα των πίσω καθισμάτων να σύρονται εμπρός-πίσω, όσο σχεδόν δηλαδή μια δεξαμενή πετρελαίου μιας οικογένειας!
 
«Έσκισε» στο Γύρο Ακρόπολις
Αναφέραμε πως η GLB διαθέτει off-road χαρακτήρα, κάτι που μας το απέδειξε στο «Γύρο Ακρόπολις». Η Mercedes GLB μας άφησε συνολικά τις καλύτερες εντυπώσεις στις σκονισμένες, χωμάτινες διαδρομές του Acropolis διατηρώντας βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα σε άνεση και οδηγική απόλαυση, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από όλους τους οδηγούς και κρατώντας ψηλά το λάβαρο της premium φίρμας και στο χώμα.
 
Με τιμή από 38.350 ευρώ η entry level έκδοση της GLB είναι ένα αυτοκίνητο που γοητεύει με την εικόνα και τις δυνατότητές της. Σούπερ πρακτική και ευρύχωρη, θηρίο εκτός δρόμου και μοναδική στην κατηγορία της, δείχνει να παίζει χωρίς αντίπαλο, ή μάλλον αντίπαλο τις υπόλοιπες εκδόσεις της…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
OPEL