13 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Νέο Mitsubishi L200 Black Edition

46.394 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2021)

Το Mitsubishi L200 Black Edition είναι ένα πραγματικό εργαλείο δουλειάς για τον επαγγελματία, αλλά και ένα ικανό επιβατικό με όλες τις ανέσεις που σε κάνει να αναθεματίζεις για το ότι σε αυτή τη χώρα είναι ουσιαστικά αδύνατη η αγορά του από ιδιώτες ως το απόλυτο ελεύθερου χρόνου όχημα.

Η έκτη γενιά του Mitsubishi L200 έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής μια εξαιρετική εμπορική πορεία, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, βασισμένη σε στοιχεία όπως η πολύ καλή οδική συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου, οι μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες αλλά και οι εξαιρετικοί χώροι στο εσωτερικό που προσφέρουν οι διπλοκάμπινες εκδόσεις του. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα βρεθεί κανείς πίσω από το τιμόνι των νέων, κορυφαίων από άποψη εξοπλισμού, εκδόσεων με την ονομασία «Black Edition», αντιλαμβάνεται άμεσα την μεγάλη προσοχή που έχει δοθεί από την ιαπωνική εταιρεία, ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, δεδομένου ότι, εκτός από τον έκδηλο δυναμισμό και το επιβλητικό αμάξωμα των 5,3 μέτρων περίπου, το L200 προσφέρει απλόχερα ένα υψηλό επίπεδο εργονομίας και πρακτικότητας που συνδυάζεται με πολλαπλές... πινελιές υψηλής αισθητικής.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες εκδόσεις «Black Edition», που εκτός της μαύρης (Jet Black Mica) βαφής, είναι διαθέσιμες και σε πορτοκαλί (Sunflare Orange Pearl), γρίζα (Graphite Grey Metallic) ή άσπρη (White Diamond) απόχρωση, βασίζονται στο πληρέστατο πακέτο εξοπλισμού των εκδόσεων «Instyle Plus» προσφέροντας επιπλέον στοιχεία όπως: μαύρο δερμάτινο σαλόνι και σχετικές επενδύσεις στο τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων και το χειρόφρενο με πορτοκαλί ραφές, μαύρο φόντο στα εμπρός φωτιστικά σώματα με λυχνίες LED, μαύρη μάσκα «Dynamic Shield» και εμπρός spoiler, αλλά και μαύρου χρώματος πλευρικά σκαλοπάτια, πίσω προφυλακτήρα, χειρολαβές θυρών και πλευρικούς καθρέπτες. Σε ό,τι αφορά το δε το κόστος τους, ξεκινά από τα 37.700 ευρώ για τις εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο ενώ, 2.000 επιπλέον κοστίζουν αυτές με το νέο αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων, όπως και το όχημα που είχαμε στη διάθεση μας από την ελληνική αντιπροσωπεία.
 
Πολυτέλες, ευρύχωρο και πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό
Οι μεγάλοι χώροι για όλους τους επιβάτες και τα αναπαυτικά καθίσματα με τη βελτιωμένη δομή και ποιότητα υλικών, συνδυάζονται με έναν ευανάγνωστο πίνακα οργάνων και μια εύχρηστη κεντρική κονσόλα όπου δεσπόζει μια καλή στην απόκριση και την ευκρίνεια οθόνη αφής 7 ιντσών, μέσω της οποίας ελέγχονται οι πολλαπλές λειτουργίες διασυνδεσιμότητας κ.ά. του συστήματος πολυμέσων. Αντίστοιχα, ο πίνακας οργάνων φιλοξενεί μια έγχρωμη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Το κεντρικό υποβραχιόνιο φιλοξενεί έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό του ενώ, πολλαπλοί χώροι μικροαντικειμένων (και θύρες USB για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες) είναι διαθέσιμα για τους όλους τους επιβάτες. Φυσικά, σε ό,τι αφορά στο επίπεδο του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, οι εκδόσεις Black Edition δεν παρουσιάζουν ελλείψεις ακόμη και με τα πιο αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης.

Ωφέλιμο άνω του 1,0 τόνου
Φέροντας ένα roll-cage πίσω από την καμπίνα των επιβατών, ανθεκτική επένδυση από πλαστικό και πολλαπλούς κρίκους στερέωσης φορτίων σε διάφορα σημεία του, ο χώρος φόρτωσης του L200, έχει μήκος 1,52 μ., πλάτος 1,47 μ. και ύψος πλευρικών τοιχωμάτων στα 475 χλστ. ενώ, η απόσταση του δαπέδου του από το έδαφος ορίζεται στα 850 χλστ.. Παράλληλα, μια λεπτομέρεια που χρίζει ιδιαίτερης μνείας είναι η ύπαρξη αμορτισέρ στην πόρτα του. Με το μεικτό βάρος να ανέρχεται στους 3,11 τόνους, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο υπερβαίνει τον 1,0 τόνο ενώ, το ιαπωνικό Pick-Up μπορεί να έλξει trailers με φρένα βάρους έως και 3,1 τόνους. Μεγάλη βοήθεια και η «κουρτίνα» που καλύπτει την καρότσα, η οποία στερεώνεται με ασφάλεια μέσω ενός εύχρηστου «κουμπώματος» σε λογική τάπερ περιμετρικά της καρότσας.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

AUTOFIT PASXA
skoda