• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κάμερες, πλοήγηση, ψυχαγωγία και πληροφόρηση. Όλα αυτά λειτουργούν πλέον μέσω οθονών!

Είναι οι οθόνες φιγούρα ή ουσία;

Διαβάστηκε από 3390 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/3/2019
 

Είναι οι οθόνες στην καμπίνα θέμα φιγούρας; Ή μήπως θέμα ουσίας; Πόσο σημαντικές είναι τελικά για τον οδηγό και τους επιβάτες;

Γιατί έχουν εισβάλει οι οθόνες στα αυτοκίνητά μας; Είναι θέμα φιγούρας; Θέμα αισθητικής; Είναι μια δήλωση τεχνολογικής υπεροχής; Ή είναι ανάγκη λόγω των νέων συνήθειών και απαιτήσεων μας;

Πολλοί θεωρούν πως οι οθόνες εξυπηρετούν μόνο το μάρκετινγκ που έτσι προσεγγίζει τις νέες γενιές αγοραστών που έχουν μάθει να περνούν όλη τους τη ζωή μπροστά σε μία οθόνη.

Όμως η αλήθεια είναι πιο πολύπλοκη. Η οθόνη έγινε απαραίτητη στην καμπίνα από τη στιγμή που το αυτοκίνητο πλέον πρέπει να έχει πλοηγό, και άρα και χάρτη. Η οθόνη γίνεται έτσι κεντρικό σημείο πληροφόρησης αφού εκεί προβάλλεται η πληροφορία. Μια μεγάλη οθόνη που μπορεί να δείξει τον χάρτη, την θέση μας, και πληροφορίες για την κίνηση, τις οδηγίες για τις επόμενες στροφές και όλα αυτά με μια ματιά, είναι πολύ καλύτερη από μία γραμμή με ένα βελάκι και μερικά νούμερα, όπως ήταν οι πλοηγοί στα αυτοκίνητα πριν μερικά χρόνια.

Και μετά είναι οι κάμερες. Σήμερα τα αυτοκίνητα έχουν κάμερες σίγουρα για την όπισθεν και το πάρκινγκ. Που σημαίνει πως χρειάζεται μία οθόνη για να βλέπουμε τι βλέπει η κάμερα. Βάλε τώρα και τις κάμερες του ταμπλό, που καταγράφουν μπροστά, και αμέσως γίνεται εμφανές πως η οθόνη είναι απαραίτητη για να έχουμε έλεγχο του οπτικού υλικού.

Και φυσικά η ψυχαγωγία αποτελεί ακόμη έναν λόγο για την ύπαρξη της οθόνης. Έχοντας μάθει στο κινητό τηλέφωνο, ποιος θέλει να βλέπει μια γραμμή με πράσινα γράμματα να κυλάνε με το όνομα του σταθμού ή του τραγουδιού που παίζει. Όταν μπορείς να έχεις έγχρωμη εικόνα, να διαβάσεις εύκολα όλες τις πληροφορίες, ή ακόμη και να παίξεις ένα βίντεο για τους επιβάτες.

Και τέλος είναι η πληροφόρηση που παρέχουν οι οθόνες. Για σκέψου έναν πίνακα με ένα κοντέρ και ένα στροφόμετρο. Τόσος χώρος για δύο ενδείξεις, όταν μπορείς εκεί να προβάλεις ότι πληροφορία χρειάζεται, όταν τη χρειάζεται ο οδηγός. Η διαφορά στον πίνακα οργάνων από τους παραδοσιακούς δείκτες με τις βελόνες, στις μεγάλες οθόνες είναι τόση όσο και αυτή μεταξύ ενός ρολογιού τοίχου με δείκτες και ενός τάμπλετ.

Τι λέτε λοιπόν; Φιγούρα ή ουσία; Εσάς σας αρέσουν και τις θέλετε στο αυτοκίνητό σας;  Ή ακόμη αντιστέκεστε θεωρώντας τις υπερβολικές, ζημιάρικες και ακριβές; Τι λέτε;

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια

Εσύ τι ξέρεις για την υπερσυμπίεση;

Τι αμορτισέρ να βάλω;

Βάλε LPG «χωρίς» λεφτά!

Πως θα αγοράσεις καινούρια ανταλλακτικά

Η κίνηση στους δρόμους

Το Audi Q7 facelift;

Δοκιμή: Νέο Kia ProCeed

Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100 ευρώ/μήνα

Ζήσε περισσότερα με τη νέα A-Class. It is time.

Δοκιμή: Νέο Kia ProCeed

Νέο Kia Stinger GTS

Ford Fiesta Vignale VS Audi A1 Sportback

Nέο Subaru Outback

Τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία: Αστείο ή πραγματικότητα;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

MERCEDES: Ζήσε περισσότερα με τη νέα A-Class. It is time.

OPEL: 120 χρόνια με 120 SUV σε μοναδικές τιμές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130PS από 22.550€

PEUGEOT: Nέο Peugeot 508 από 29.900€

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

MICHELIN: Επιδόσεις που φτιάχτηκαν για να διαρκούν

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »