• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κάμερες, πλοήγηση, ψυχαγωγία και πληροφόρηση. Όλα αυτά λειτουργούν πλέον μέσω οθονών!

Είναι οι οθόνες φιγούρα ή ουσία;

Διαβάστηκε από 4796 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/6/2019
 

Είναι οι οθόνες στην καμπίνα θέμα φιγούρας; Ή μήπως θέμα ουσίας; Πόσο σημαντικές είναι τελικά για τον οδηγό και τους επιβάτες;

Γιατί έχουν εισβάλει οι οθόνες στα αυτοκίνητά μας; Είναι θέμα φιγούρας; Θέμα αισθητικής; Είναι μια δήλωση τεχνολογικής υπεροχής; Ή είναι ανάγκη λόγω των νέων συνήθειών και απαιτήσεων μας;

Πολλοί θεωρούν πως οι οθόνες εξυπηρετούν μόνο το μάρκετινγκ που έτσι προσεγγίζει τις νέες γενιές αγοραστών που έχουν μάθει να περνούν όλη τους τη ζωή μπροστά σε μία οθόνη.

Όμως η αλήθεια είναι πιο πολύπλοκη. Η οθόνη έγινε απαραίτητη στην καμπίνα από τη στιγμή που το αυτοκίνητο πλέον πρέπει να έχει πλοηγό, και άρα και χάρτη. Η οθόνη γίνεται έτσι κεντρικό σημείο πληροφόρησης αφού εκεί προβάλλεται η πληροφορία. Μια μεγάλη οθόνη που μπορεί να δείξει τον χάρτη, την θέση μας, και πληροφορίες για την κίνηση, τις οδηγίες για τις επόμενες στροφές και όλα αυτά με μια ματιά, είναι πολύ καλύτερη από μία γραμμή με ένα βελάκι και μερικά νούμερα, όπως ήταν οι πλοηγοί στα αυτοκίνητα πριν μερικά χρόνια.

Και μετά είναι οι κάμερες. Σήμερα τα αυτοκίνητα έχουν κάμερες σίγουρα για την όπισθεν και το πάρκινγκ. Που σημαίνει πως χρειάζεται μία οθόνη για να βλέπουμε τι βλέπει η κάμερα. Βάλε τώρα και τις κάμερες του ταμπλό, που καταγράφουν μπροστά, και αμέσως γίνεται εμφανές πως η οθόνη είναι απαραίτητη για να έχουμε έλεγχο του οπτικού υλικού.

Και φυσικά η ψυχαγωγία αποτελεί ακόμη έναν λόγο για την ύπαρξη της οθόνης. Έχοντας μάθει στο κινητό τηλέφωνο, ποιος θέλει να βλέπει μια γραμμή με πράσινα γράμματα να κυλάνε με το όνομα του σταθμού ή του τραγουδιού που παίζει. Όταν μπορείς να έχεις έγχρωμη εικόνα, να διαβάσεις εύκολα όλες τις πληροφορίες, ή ακόμη και να παίξεις ένα βίντεο για τους επιβάτες.

Και τέλος είναι η πληροφόρηση που παρέχουν οι οθόνες. Για σκέψου έναν πίνακα με ένα κοντέρ και ένα στροφόμετρο. Τόσος χώρος για δύο ενδείξεις, όταν μπορείς εκεί να προβάλεις ότι πληροφορία χρειάζεται, όταν τη χρειάζεται ο οδηγός. Η διαφορά στον πίνακα οργάνων από τους παραδοσιακούς δείκτες με τις βελόνες, στις μεγάλες οθόνες είναι τόση όσο και αυτή μεταξύ ενός ρολογιού τοίχου με δείκτες και ενός τάμπλετ.

Τι λέτε λοιπόν; Φιγούρα ή ουσία; Εσάς σας αρέσουν και τις θέλετε στο αυτοκίνητό σας;  Ή ακόμη αντιστέκεστε θεωρώντας τις υπερβολικές, ζημιάρικες και ακριβές; Τι λέτε;

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

Τι νέο φέρνουν τα 3 νέα μικρά SUV που έρχονται;

Fiesta ST-Line VS Ibiza FR VS Swift Sport

Δοκιμή: Νέα Toyota Corolla Hybrid

Γεμίσαμε premium και ξεμείναμε από φθηνά αμάξια;

Η κίνηση στους δρόμους

Υβριδικό το επόμενο Civic Type R;

Νέο Kia Ceed Vs Volkswagen Golf

Δοκιμή: Υβριδικό Hyundai Tucson

Που πάνε η X1 και ο νέος «`Ασσος» χωρίς βενζινοκινητήρες;

Ράλι Σαρδηνίας: Ανέλπιστη νίκη ο Σόρντο

Διάλεξε Χαλκιδική: Βουτιές και διασκέδαση

Ομορφιές και ατελείωτες δραστηριότητες!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Reverse Sales με προνομιακή χρηματοδότηση και 5ετή εγγύηση

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

PEUGEOT: 208 & SUV 2008 Signature με το μεγαλύτερο όφελος!

MERCEDES: Mercedes me Adapter: Upgrade your Mercedes

DACIA: Duster. Πιο δυνατό από ποτέ! Με νέο κινητήρα βενζίνης 1.3 με 130 & 150hp. Από 15.980€

περισσότερα »