Έκπληξη στο GP Βρετανίας: Πρώτη pole για τον Sainz

Έκπληξη στο GP Βρετανίας: Πρώτη pole για τον Sainz

2.732 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2022)

Ο Carlos Sainz πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του στο βρεγμένο Silverstone όντας 0,072 δλ. ταχύτερος από τον δεύτερο Max Verstappen. Τρίτος ο teammate του pole man, Carles Leclerc.

Παρθενική pole position για τον Carlos Sainz

Μπορεί να άργησε, αλλά τα κατάφερε ο Ισπανός πιλότος της Scuderia Ferrari, Carlos Sainz, ο οποίος κατέκτησε στην πίστα του Silverstone στη Μεγάλη Βρετανία την πρώτη pole position της καριέρας του. Ο Sainz παρά την έντονη βροχή που έπεφτε στη Βρετανία καθ΄ όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών σημείωσε τον ταχύτερο γύρο και θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη γραμμή του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας. Οδηγώντας στο όριο, αλλά χωρίς να κάνει λάθη ο Sainz σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:40.983, όντας μόλις 0,072 δλ. ταχύτερος από τον δεύτερο Max Verstappen. Ο πιλότος της Red Bull έκανε έναν πολλά υποσχόμενο γύρο στο Q3 ωστόσο είχε έξοδο και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει για να διεκδικήσει την pole.

Σε αντίστοιχη θέση βρέθηκε και ο Charles Leclerc με έξοδο στο Q3. Ο Μονεγάσκος teammate του pole man θα εκκινήσει αύριο πίσω ακριβώς από τον Sainz στη δεύτερη σειρά έχοντας δίπλα του τον Sergio Perez. Δηλαδή οι πρώτες δύο σειρές θα είναι ένα μιξάζ των μονοθεσίων της Ferrari και της Red Bull.

Ο Zhou Guanyu ήταν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα εξαιρετικός και ταχύτερος από τον teammate του, Valtteri Bottas, και θα εκκινήσει από την 9η θέση, ενω παράλληλα ο Nicholas Latifi μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην F1 στο Q3, σημειώνοντας τον δέκατο καλύτερο χρόνο.

Όσον αφορά στη ζώνη αποκλεισμού, στο Q2 δεν προκρίθηκαν οι Alexander Albon, Kevin Magnussen, Sebastian Vettel, Mick Schumacher και Lance Stroll, ενώ στο Q3 δεν μπήκαν οι Pierre Gasly, Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo και Esteban Ocon.

Η δράση μεταφέρεται αύριο στις 17:00 ώρα Ελλάδος για την εκκίνηση του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αποτελέσματα για την κατατακτήριες δοκιμές του GP Βρετανίας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto