Έλληνας έκανε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ dragster στο Santa Pod [+video]
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έλληνας έκανε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ dragster στο Santa Pod [+video]

3.244 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2023)

Ο Έλληνας βελτιωτής από τη Θεσσαλονίκη, Πέτρος Ταξόπουλος, «έσπασε» τα χρονόμετρα και έκανε νέο ρεκόρ Ευρώπης στα προσθιοκίνητα (FWD) dragster με 7,863 δλ. και ταχύτητα εξόδου 296,6 χλμ./ώρα (184,3 miles per hour).

Το γρηγορότερο προσθιοκίνητο (FWD) είναι ελληνικό!

Το ελληνικό SEAT Ibiza της RTMG Perfomance του Πέτρου Ταξόπουλου είναι το γρηγορότερο προσθιοκίνητο στην Ευρώπη, μετά τον χρόνο ρεκόρ που σημείωσε στην πίστα Santa Pod Raceway της Μεγάλης Βρετανίας. Περηφάνεια μόνο μπορεί να νιώσει κάποιος για την ελληνική ομάδα που μετά από μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση στο στόχο της κατάκτησης του πανευρωπαϊκού ρεκόρ στα προσθιοκίνητα dragster, βάζει τα θεμέλια για το επόμενο βήμα, αυτό της κατάκτησης του παγκοσμίου ρεκόρ σε αυτή την κλάση.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε λίγο παραπάνω αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν και δείχνει το 400άρι με την επίδοση του θηριώδους, από πλευράς όψης και ιπποδύναμης, SEAT Ibiza της RTMG Perfomance του Πέτρου Ταξόπουλου, αλλά και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς της ελληνικής ομάδας αμέσως μόλις ο πίνακας στην Santa Pod εμφανίζει τον χρόνο και την ταχύτητα εξόδου. Σημαντικό να αναφερθεί πως, αυτή η προσπάθεια του Έλληνα βελτιωτή έρχεται αντιμέτωπη με άλλα θηρία βελτιωτικών ομάδων από το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο στερέωμα, αποδεικνύοντας εμπράκτως το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι Έλληνες, αλλά και το πού μπορούν να φτάσουν στα motorsports.

Λίγες ώρες νωρίτερα από την κατάκτηση του ρεκόρ, ο Πέτρος Ταξόπουλος είχε κάνει το 0-400 μέτρα σε 8,078 δλ. με ταχύτητα εξόδου 272 χλμ./ώρα (169 μίλια την ώρα), μία επίδοση που τον είχε ανεβάσει στη 2η θέση της Ευρώπης στα προσθιοκίνητα, ορίζοντάς τον παράλληλα τον ταχύτερο FWD «πιλότο» της Ελλάδας.

Δείτε εδώ την προηγούμενη προσπάθεια που τον ανέβασε στο Νο.2 της Ευρώπης 


Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους ανθρώπους της RTMG Perfomance, που κατάφεραν και έφεραν το ρεκόρ στα ελληνικά χέρια! Ευχόμαστε, σύντομα και με νέα, χαμηλότερα ρεκόρ, αλλά και τον παγκόσμιο «τίτλο»!

Κλείνοντας, μην ξεχνάτε πως, λίγα χρόνια πριν, το 2019, πανηγυρίζαμε την κατάκτηση του παγκοσμίου ρεκόρ, όταν ο Σπύρος Πανόπουλος της Extreme Tuners είχε καταφέρει να σταματήσει τα χρονόμετρα στα 7,708 δλ. με ταχύτητα εξόδου 252 χλμ./ώρα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τα Evo στα 0-400 μέτρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Mercedes
15.3 Toyota 1million