Επικεφαλής Porsche: «Καμία εξαίρεση στους ρύπους για Ferrari και Lamborghini»

3.016 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2021)

Η Ιταλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξαιρεθούν από τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων οι εταιρείες που κατασκευάζουν supercar, «φωτογραφίζοντας» τις Ferrari και Lamborghini, ωστόσο ο επικεφαλής της Porsche απάντησε, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος!

Ήταν γνωστό από πριν πως οι νέοι νόμοι που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μείωση των εκπομπών ρύπων θα τάραζαν τα νερά. Όπως φαίνεται αυτό δεν αφορά μόνο τις εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και τις ίδιες τις χώρες. Τρανό παράδειγμα σε αυτό η Ιταλία, που πριν από λίγες ημέρες ζήτησε από την Ε.Ε. να εξαιρέσει τις μάρκες της που κατασκευάζουν supercars, όπως οι Ferrari, Lamborghini και Pagani από τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Καμία εξαίρεση ζητά η Porsche
Ωστόσο η Porsche απάντησε σε αυτό, έχοντας την ακριβώς αντίθετη άποψη. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, αναφέροντας πως θα ήταν λάθος η ΕΕ να προσφέρει μια τέτοια εξαίρεση. Αν αναρωτιέστε το γιατί, ο Blume ξεκαθάρισε πως πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα (και τα supercars μέσα σε αυτά), θα είναι απλά καλύτερα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «τα ηλεκτρικά την επόμενη δεκαετία θα είναι ασυναγώνιστα» και λίγο αργότερα είπε επίσης ότι: «όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην απομάκρυνση του άνθρακα».
 
Οι Ιταλοί εξελίσσουν τα ηλεκτρικά τους
Το μόνο βέβαιο είναι πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση της ΕΕ στο αίτημα της Ιταλίας, ωστόσο να πούμε πως Ferrari και Lamborghini έχουν ήδη προχωρήσει στην κατασκευή των πρώτων εξηλεκτρισμένων μοντέλων και έχουν ήδη ανακοινώσει τα επόμενα σχέδια τους για την κατασκευή των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ιταλοί και Γερμανοί «τρώνε» τα μουστάκια τους
Η Ιταλία ζήτησε από την Ε.E. να εξαιρεθούν από τους νέους κανονισμούς για τους ρύπους οι κατασκευαστές supercars, «φωτογραφίζοντας» τις Ferrari και Lamborghini, ωστόσο ο επικεφαλής της Porsche απάντησε, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος!
Ποια η άποψή σας επί του θέματος; Θα έπρεπε να υπάρξουν εξαιρέσεις και αν ναι σε ποιους;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
4green