O ιδρυτής Christian von Koenigsegg.

Έρχεται «προσιτή» Κoenigsegg;

2.013 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2019)

Mε τιμή κάτω από 1 εκατ. ευρώ, το νέο μοντέλο θα γίνει ό,τι πιο φθηνό θα προσφέρει η σουηδική εταιρεία.

Το πράσινο φως για την κατασκευή ενός πιο «προσιτού» μοντέλου ώστε να προσελκύσει περισσότερους νέους πελάτες έχει δώσει ο ιδρυτής Christian von Koenigsegg στους μηχανικούς της σουηδικής εταιρείας.

Σημαντικός παράγοντας στο να παρθεί αυτή η απόφαση ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία που υπέγραψε η Koenigsegg με την κινεζικής ιδιοκτησίας NEVS. Αυτή προβλέπει την επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκινήτων, με την NEVS να αποκτά από την πλευρά της το 20% των μετοχών. Αυτή η εξέλιξη έδωσε την δυνατότητα στην Koenigsegg να απασχολεί περισσότερους εργαζομένους και να έχει πρόσβαση σε καλύτερη τεχνολογία.
 
Το νέο μοντέλο λέγεται πως θα είναι έτοιμο μέσα στο 2020 με τιμή λίγο κάτω από το 1 εκατομμύριο ευρώ, κάνοντας το ό,τι πιο προσιτό οικονομικά στην γκάμα της μάρκας. Ακριβείς πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν αποκαλυφθεί, λέγεται όμως πως η ισχύς θα πηγάζει από έναν διπλοτούρμπινο V8 κινητήρα 5,0 λίτρων σε συνδυασμό με ένα ή περισσότερα ηλεκτρικά μοτέρ.

Πηγές κάνουν λόγο ακόμα πως, μακροπρόθεσμα, η εταιρεία θέλει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την γκάμα της, κάνοντας χρήση των εγκαταστάσεων που έχει στην κατοχή της η NEVS από την στιγμή που εξαγόρασε την Saab. Στόχος της Koenigsegg είναι να παράγει 100 αυτοκίνητα τον χρόνο από το 2020 και έπειτα.
 

FORD E-TRANSIT
OPEL