Έρχονται «φθηνά» Audi μέσα στη χρονιά

Έρχονται «φθηνά» Audi μέσα στη χρονιά

7.670 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2023)

Η Audi πρόκειται να προσφέρει πιο προσιτά μοντέλα στην αγορά, τώρα που η κατάσταση με τα μικροτσίπ ξεκινά να ομαλοποιείται, μετά και τα κέρδη που σημείωσε το 2022.

Audi με τιμή γύρω στα 20.000 ευρώ σε λίγους μήνες

Ο καιρός που οι τεράστιες καθυστερήσεις στην παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων κυριαρχούσαν στο σκηνικό έχουν παρέλθει και, πλέον, το πρόβλημα παρουσιάζει ορατά σημάδια βελτίωσης, όσο η κατάσταση στην εφοδιαστική αλυσίδα των ημιαγωγών (μικροτσίπ που λέμε στα ελληνικά) αποκλιμακώνεται. Με δεδομένο αυτό, κάποιες μάρκες, κυρίως από το premium στερέωμα, επαναφέρουν στη γκάμα τους εκδόσεις μοντέλων που είχαν «κόψει» στο βωμό της επιβίωσής τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ομαλοποιήσει την γκάμα της η Audi

Μία εξ αυτών και η Audi, η οποία μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων, καθώς το 2022 είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 40% στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ, επαναφέρει τις πιο προσιτές εκδόσεις των μοντέλων της στη γκάμα. Πιο συγκεκριμένα η γερμανική φίρμα αποφάσισε να ομαλοποιήσει το μείγμα προϊόντων της και να προσφέρει μοντέλα χαμηλότερης τιμής, υπολογίζοντας σε περιθώριο κέρδους 9-11% από 12,2% που «κυνηγούσε» την περσινή χρονιά.

Επιβεβαιώθηκε βασικό ηλεκτρικό για αντι-Α3

Παράλληλα, η premium μάρκα πήρε την απόφαση να διευρύνει την γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών της  μοντέλων ακολουθώντας την ίδια λογική, δηλαδή προσφέροντας πιο οικονομικά, προς το κόστος απόκτησης, αυτοκίνητα. Αυτός είναι και ο λόγος που μελλοντικά η Audi θα λανσάρει ένα νέο βασικό ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα καθίσει στη βάση της γκάμα της και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Α3.

Φέτος παρουσιάζεται το Q6 e-tron

Σε άλλα θέματα, αξίζει να σημειωθεί πως η προϊοντική επίθεση της Audi φέτος περιλαμβάνει την κυκλοφορία του πλήρως ηλεκτρικού SUV Q6 e-tron, το οποίο θα παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο. Είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Audi που βασίζεται στην premium ηλεκτρική πλατφόρμα PPE από την οποία έχει αναπτύξει από κοινού με την Porsche.

Πιο προσιτά τα Audi, προσεχώς!

- Ομαλοποιεί την γκάμα της η Audi.
- Επαναφέρει τις πιο οικονομικές εκδόσεις μοντέλων.
- Διευρύνει ταυτόχρονα την γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών της μοντέλων.
- Στο πλάνο και βασικό ηλεκτρικό για να αντικαταστήσει το Α3.
Εσύ στα ίδια λεφτά θα έπαιρνες βασικό premium Audi ή πιο «πλούσιο» mainstream μοντέλο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
ID BUZZ
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel