Ετοιμάζει τον ερχομό της η νέα γενιά της Mercedes CLA

4.405 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2024)
Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της Mercedes και προέρχεται από την ιστοσελίδα Autobild.

Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της Mercedes και προέρχεται από την ιστοσελίδα Autobild.

- Η νέα CLA είναι προ των πυλών.
- Ανεπίσημο σχέδιο μας προϊδεάζει για την εμφάνιση της.
- Με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης MB.OS.
- Με 1 και 2 ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία έως 750 χιλιόμετρα.

Η νέα CLA είναι προ των πυλών

Δεν αποτελεί μυστικό πως ένα από τα νέα αυτοκίνητα που ετοιμάζει η Mercedes είναι η νέα CLA, την οποία η luxury μάρκα έχει προαναγγείλει μέσω της ηλεκτρικής Mercedes Concept CLA-Class. Σήμερα, ένα ανεπίσημο σχέδιο έρχεται για να μας δείξει πως θα μπορούσε να είναι η νέα (και ηλεκτρική) γενιά του μοντέλου, όταν θα κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη του 2024.

Ανεπίσημο σχέδιο μας προϊδεάζει για την εμφάνιση της

Όπως μπορούμε να δούμε από το σχέδιο που δημοσιεύει η γερμανική ιστοσελίδα Autobild, το πολύ στρογγυλεμένο σχήμα του πρωτότυπου θα διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά η γρίλια θα αλλάζει εμφάνιση για να είναι πιο ευδιάκριτη. Οι προβολείς ενώνονται μεταξύ τους με μία λεπτή LED λωρίδα, ενώ λεπτή είναι και η υπογραφή των φωτιστικών σωμάτων, που έχουν την εμφάνιση αστεριών, όπως ίσχυσε και στο πρωτότυπο. Οι Γερμανοί σχεδιαστές δε δημοσίευσαν εικόνα για το πίσω μέρος. Φημολογείται όμως πως τα φωτιστικά σώματα της επόμενης CLA θα αντλήσουν έμπνευση από αυτά της μεγαλύτερης E-Class.

Με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης MB.OS

Επί του παρόντος δεν υπάρχει τίποτα γνωστό για την καμπίνα της νέας CLA. Αναμένουμε ωστόσο να εξοπλίζεται με το σύστημα MBUX Hyperscreen, μετατρέποντας επί της ουσίας σχεδόν όλο το ταμπλό σε οθόνη με τρεις επιμέρους οθόνες να δεσπόζουν, μπροστά από τον οδηγό, στο κέντρο του ταμπλό και μπροστά από το συνοδηγό αντίστοιχα. Η νέα CLA θα χρησιμοποιεί επίσης  το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα MB.OS. Το σύστημα προορίζεται να προσφέρει εντελώς νέες δυνατότητες στην ψυχαγωγία και άλλες λειτουργίες χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.   

Με 1 και 2 ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία έως 750 χιλιόμετρα

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο είναι η πλατφόρμα που θα βασίζει τη νέα Mercedes CLA, η οποία θα πρόκειται για τη ΜΜΑ, την οποία χρησιμοποιεί και η Vision EQXX. Ως εκ τούτου μιλάμε για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η τεχνολογία 800 volt θα είναι παρούσα στη νέα CLA προσφέροντας γρήγορη φόρτισης, την ώρα που η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη στοχεύει σε αυτονομία περίπου 750 χιλιομέτρων. To Concept CLA είναι πισωκίνητο αλλά, αφού η MMA πλατφόρμα μπορεί να συνδυαστεί με δύο ηλεκτροκινητήρες, η έκδοση παραγωγής αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Συνέχεια του άρθρου >>>
LINGLONG STOXOS TOP 5
test center