Tο κόστος απόκτησης στην αγορά της Γερμανίας ανέρχεται στις 33.990 ευρώ.

Ευρωπαϊκό λανσάρισμα για το Mazda MX-30

2.941 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2019)

Δεν έχει πολύ καιρό που το Mazda MX-30 έκανε την εμφάνισή του και πλέον το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ευρώπη.


Το ηλεκτρικό SUV έχει ανοίξει το βιβλίο των παραγγελιών για την αγορά της Γερμανίας, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να καταβάλουν προκαταβολή 1.000 ευρώ προκειμένου στη συνέχεια να κάνουν δικό τους το MX-30 First Edition. Στη συγκεκριμένη έκδοση, η νέα πρόταση της Mazda στα αυτοκίνητα χωρίς ρύπους θα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα, ενώ μέρος του εξοπλισμού του θα είναι τα Matrix LED φωτιστικά σώματα, τα φιμέ πίσω παράθυρα και οι ζάντες 18 ιντσών.
 
Στο εσωτερικό εκτός από τα χρωμιωμένα χαρακτηριστικά θα υπάρχει και το σύστημα ψυχαγωγίας Mazda Connect που συνδυάζεται με οθόνη 8,8 ιντσών, Aλλα χαρακτηριστικά είναι η πλοήγηση, οι εφαρμογές Apple Carplay και Android Auto, ηχοσύστημα οκτώ ηχείων, Bluetooth, USB και  head-up display.
 
Ο πλήρης κατάλογος των βασικών χαρακτηριστικών περιλαμβάνει επίσης τους εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, τον αυτόματο έλεγχο κλιματισμού, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, σύστημα keyless, αυτόματους προβολείς, υαλοκαθαριστήρες και σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης E-Call. Φυσικά πολλές είναι οι τεχνολογίες ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού.
 
Όλα τα μοντέλα Mazda MX-30 διαθέτουν μπαταρία 35,5 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 200 χιλιομέτρων. Η μπαταρία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα που έχει τοποθετηθεί μπροστά και αναμένεται προσφέρει 143 ίππους και 265 Nm ροπής.
 
Τέλος σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης στην αγορά της Γερμανίας ανέρχεται στις 33.990 ευρώ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Hyundai
4green