2 φωτογραφίες »

GP Εμίλια Ρομάνια: Poleman ο Lewis Hamilton

2.072 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2021)

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από την πρώτη θέση αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί οι δύο πιλότοι της Red Bull θα ψάξουν να εκμεταλλευτούν κάθε του λάθος. Δείτε από ποιες θέσεις θα ξεκινήσουν αύριο τα μονοθέσια.

Ο νόμος του Lewis Hamilton! O Bρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε άλλη μια pole position στην καριέρα του, σημειώνοντας έναν οριακά καλύτερο χρόνο από τους δύο πιλότους της Red Bull, Sergio Perez και Max Verstappen.

O Ηamilton σημείωσε τον χρόνο που του χάρισε την pole στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 καθώς στο δεύτερο πέρασμά του δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους υπόλοιπους οδηγούς να βελτιώσουν τον χρόνο που έκαναν στην πρώτη τους προσπάθεια αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Perez, που έχασε την pole για χιλιοστά τόνισε στην συνέντευξή του, μετά το τέλος των κατατακτήριων που, εάν δεν έκανε ένα λάθος στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, θα είχε καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη θέση, ενώ ο Verstappen, δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την προσπάθειά του. O Μεξικανός θα ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική αύριο από τους Hamilton και Vertappen.

Σπουδαία επίδοση για τον Leclerc που θα ξεκινήσει αύριο από την τέταρτη θέση, ενώ στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκονται o Gasly με AlphaTauri και Ricciardo με McLaren. Με τον εαυτό του τα έχει ο Norris, όχι απλά γιατί θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση αλλά γιατί έχασε την τρίτη θέση, όταν ακυρώθηκε ο πολύ γρήγορος χρόνος που έκανε επειδή πάτησε έξω από τα όρια της πίστας. Ο νεαρός Βρετανός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός αύριο. Απογοητευτικός ήταν ο Bottas με την 8η θέση που κατέλαβε στις κατατακτήριες, ενώ την δεκάδα έκλεισαν ο Οcon με Alpine και ο Stroll με Aston Martin.

Μόνο ευχαριστημένοι δεν μπορεί να είναι ο Sainz με Ferrari που δεν κατάφερε να περάσει στο Q3 και o Vettel με την δεύτερη Aston Martin. Αντίθετα, η Williams φαίνεται να είναι πιο δυνατή φέτος και να έχει αφήσει στην Haas τον ρόλο του ουραγού, τουλάχιστον την φετινή χρονιά.

Τα κόκκινα φώτα θα κλείσουν αύριο στις 16:00 ώρα Ελλάδας:

Δείτε την κατάταξη: 

Toyota
moto