Για να σου μείνουν λεφτά για διακοπές, τσέκαρε τα παρακάτω!

1.488 Επισκέψεις στο άρθρο
Για να σου μείνουν λεφτά για διακοπές, τσέκαρε τα παρακάτω!

- Ψυχτικό υγρό και ιμάντες θα σώσουν το κινητήρα.
- Πίεση και κατάσταση ελαστικών θα σου γλιτώσουν ταλαιπωρία και χρήμα.
- Τσέκαρε τον κλιματισμό για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.
- Φαρμακείο και πυροσβεστήρα για την κακιά ώρα, υαλοκαθαριστήρες και υγρό για τα μυγάκια.

Ψυχτικό υγρό και ιμάντες θα σώσουν το κινητήρα

Με το καλοκαίρι προ των πυλών και το μυαλό πολλών ήδη στις πρώτες σοβαρές εξορμήσεις, ήρθε η στιγμή να δώσετε την απαραίτητη «αγάπη» στο όχημα ώστε να ανταπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες που θα έρθουν. Ξεκινήστε ελέγχοντας την στάθμη του ψυκτικού υγρού και την κατάσταση των κολάρων, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξεμείνετε στη μέση του πουθενά από το «μαγικό ζωμό» που κρατάει τη θερμοκρασία του κινητήρα σε φυσιολογικά επίπεδα. Στην ίδια λογική, βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες του κινητήρα δεν είναι φθαρμένοι και δεν χρειάζονται αλλαγή, διότι οι αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις (βλέπε κλιματισμός) θα τους καταπονήσουν ακόμα περισσότερο στις καλοκαιρινές διαδρομές σας.

Πίεση και κατάσταση ελαστικών θα σου γλιτώσουν ταλαιπωρία και χρήμα

Όπως έχουμε αναφέρει μια λάθος πίεση στα λάστιχα σας μπορεί να σας κοστίσει έως 400 ευρώ το χρόνο. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τον αέρα στο εσωτερικού του ελαστικού να διαστέλλεται και συστέλλεται πολύ πιο βίαια λόγω εξαιρετικής θερμοκρασίας, η ανάγκη για έλεγχο της πίεσης γίνεται πολύ πιο αναγκαία. Επίσης καλό είναι να ελεγχθεί και η κατάσταση των λάστιχων ώστε να είστε σίγουροι ότι θα αντέξουν όταν ταξιδεύετε και δεν θα βρεθείτε στην εθνική οδό, κάτω από τον καυτό ήλιο, βάζοντας ρεζέρβα ή ακόμα χειρότερα περιμένοντας την οδική βοήθεια.

Τσέκαρε τον κλιματισμό για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή

Μην αμελήσετε να βάλετε φρέον  στο σύστημα κλιματισμού και ταυτόχρονα να το τσεκάρετε για τυχόν διαρροές. Είναι κρίμα σε συνθήκες καύσωνα, να μην δουλεύει ο κλιματισμός του οχήματος σου, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη δικιά σας ασφάλεια λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Ταυτόχρονα φροντίστε να αλλάξετε φίλτρο καμπίνας και να κάνετε ένα ενδελεχή καθαρισμό στον κλιματισμό ώστε να αποφύγετε φαινόμενα δυσάρεστων οσμών που οφείλονται σε μούχλα ή μύκητες που έχουν αναπτυχθεί.

Φαρμακείο και πυροσβεστήρα για την κακιά ώρα, υαλοκαθαριστήρες και υγρό για τα μυγάκια

Ελέγξτε το φαρμακείο του αυτοκινήτου ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα και ότι ο πυροσβεστήρας δεν έχει λήξει. Εκτός ότι μπορεί να φανούν χρήσιμα μια δύσκολη στιγμή, θα σας γλιτώσουν και από τυχόν κλήσεις σε περίπτωση ελέγχου από την τροχαία. Επίσης γεμίστε το πλυστικό υγρό των υαλοκαθαριστήρων για να μπορείτε να απομακρύνετε μυγάκια και σκόνη που ίσως κολλήσουν στο παρμπρίζ, Τέλος τσέκαρε τα μάκτρα ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα αφήνουν θολά σημεία, μειώνοντας έτσι την ορατότητα σας σε κάποια καλοκαιρινή μπόρα ή ότι λόγω μεγάλης φθοράς θα γρατζουνήσουν το τζάμι, κάνοντας σας να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN