3 φωτογραφίες »

H Evija και η Esprit δίπλα δίπλα.

H Evija, η Esprit και ο κατάσκοπος

1.543 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2020)

Το 1977 η Lotus Esprit είχε κάνει την εμφάνιση της στην ταινία του James Bond «The Spy Who Loved Me» και λόγω της επετείου από την ημερομηνία της πρεμιέρας της, η βρετανική μάρκα είπε να το γιορτάσει με ένα πρωτότυπο τρόπο.


Η Evija σηματοδοτεί ένα κεφάλαιο στην ιστορία της Lotus αναλαμβάνοντας ρόλο ναυαρχίδας, όπως κάποτε είχε η εμβληματική, σήμερα, Esprit. Στις 7 Ιουλίου 1977 η Lotus Esprit έγινε αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο αφού πρωταγωνίστησε στην ταινία του James Bond «The Spy Who Loved Me» που έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο.

Για να γιορτάσει λοιπόν την 43η επέτειο της πρεμιέρας, η Lotus συγκέντρωσε μία Evija και μία Esprit στην ίδια προδιαγραφή με το αυτοκίνητο του James Bond πραγματοποιώντας μία κοινή φωτογράφηση.
 
Κοιτάζοντας τα δύο αυτοκίνητα δίπλα-δίπλα, μπορεί κανείς να πει ότι τα μοντέλα είναι ίδια ως προς το χρώμα και την επιβλητικότητα που εκπέμπουν, αλλά και τόσο διαφορετικά αποδεικνύοντας το πόσο πολύ έχει προχωρήσει μέσα σε 40 χρόνια ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων. Φυσικά στα χρόνια αυτά εξέλιξη υπήρξε και στα συστήματα ασφαλείας, όπως και στα συστήματα κίνησης, καθώς σήμερα έχουμε φτάσει στην εποχή των ηλεκτρικών, όπως άλλωστε υπαγορεύεται και μέσω της Evija.
 
Θυμίζουμε πως η Lotus Evija διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες και παράγει συνολικά 2.000 ίππους, επισκιάζοντας τα Rimac C_Two και Pininfarina Battista ως το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής. Η Lotus λέει ότι  κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική του ταχύτητα να φτάνει ακόμα και τα 320 χλμ./ώρα. Στο κέντρο του σασί βρίσκεται μια μπαταρία λιθίου που προσφέρει αυτονομία 400 χλμ. με την μάρκα να ισχυρίζεται πως αποτελεί την πιο γρήγορα φορτιζόμενη μπαταρία στον κόσμο, αφού μια πλήρη φόρτιση διαρκεί, με την κατάλληλη πηγή, ακόμα και 9 λεπτά.

Mercedes
skoda