Η Lexus επεκτείνει την οικογένεια των σπορ αυτοκινήτων παρουσιάζοντας την κάμπριο LC 500.

O κατασκευαστής υποστηρίζει πως έχει ενεργήσει με τέτοιο τρόπο στον σχεδιασμό του πίσω άκρου ώστε να μειωθεί ο θόρυβος που προέρχεται από τον αέρα.

Η Lexus έχει προχωρήσει στον εξοπλισμό της κάμπριο LC 500 με ένα προηγμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης.

Η Lexus μας γνώρισε την κάμπριο LC 500

2.393 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2019)

Η Lexus επεκτείνει την οικογένεια των σπορ αυτοκινήτων παρουσιάζοντας την κάμπριο LC 500, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες.


Το μοντέλο που πρόκειται να κυκλοφορήσει το προσεχές καλοκαίρι, αν και μοιάζει με το κουπέ υιοθετεί μαλακή οροφή η οποία χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και 16 δευτερόλεπτα για να κλείσει σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Η οροφή θα προσφέρεται σε μαύρο και μπεζ χρώμα και θα συνδυάζεται με το κομψό «σώμα» που με τη σειρά του θα είναι βαμμένο σε ένα από τα δέκα χρώματα που υπάρχουν ως επιλογή.
 
Η Lexus έχει προχωρήσει στον εξοπλισμό της κάμπριο LC 500 με διάφορά χαρακτηριστικά άνεσης, αναφέροντας πως ένα από αυτά είναι ένα προηγμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Το εν λόγω σύστημα έχει λάβει την ονομασία Lexus Climate Concierge και μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα όλα τα εξαρτήματα που προσφέρουν θέρμανση και ψύξη (τιμόνι, καθίσματα, θερμοκρασία καμπίνας) προσφέροντας άνετη διαμονή στους επιβάτες ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.
 
Μιλώντας για άνεση ο κατασκευαστής υποστηρίζει πως έχει ενεργήσει με τέτοιο τρόπο στον σχεδιασμό του πίσω άκρου ώστε να μειωθεί ο θόρυβος που προέρχεται από τον αέρα. Υπάρχει επίσης ένας διάφανος ανεμοθραύστης που τοποθετείται ανάμεσα από τα προσκέφαλα των πίσω θέσεων.
 
Σε ότι αφορά τη καμπίνα εκτός από το σύστημα κλιματισμού οι οδηγοί θα βρουν δερμάτινη επένδυση και ταπετσαρίες Alcantara, ενώ άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι τα πεντάλ αλουμινίου, ένα σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος και ένα σύστημα ψυχαγωγίας συνδυασμένο με οθόνη 10,3 ιντσών με δυνατότητα σύνδεσης σε Android Auto, Amazon Alexa και Apple CarPlay. Το κάμπριο μοντέλο έρχεται επίσης με στάνταρ το σύστημα ασφαλείας Lexus + που περιλαμβάνει πολλά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού.
 
Η Lexus δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομερείς για τις προδιαγραφές απόδοσης, όμως γνωρίζουμε πως η LC 500 κάμπριο θα διαθέτει κινητήρα V8 5,0 λίτρων που πιθανότατα θα προσφέρει 478 ίππους και 539 Nm ροπής. Το μοτέρ θα συνδέεται με αυτόματο κιβώτιο δέκα ταχυτήτων και κίνηση στους πίσω τροχούς.
 
Εκτός από τα αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής η Lexus θα προσφέρει και μία περιορισμένη έκδοση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες και θα ονομαστεί Inspiration Series. Τα μοντέλα θα είναι βαμμένα σε μπλε χρώμα, με μπλε οροφή, γκρι διακοσμητικά και ζάντες 21 ιντσών.
 
Τέλος σε σχέση με τις διαστάσεις να πούμε πως η κάμπριο LC 500 έχει μήκος 4.760 χιλιοστά, πλάτος 1.920 χιλιοστά, ύψος 1.350 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιο υπολογίζεται στα 2.870 χιλιοστά.    

MERCEDES NEW RANGE
OPEL