H Μercedes ερεύνησε πρώτη το μοτέρ της Ferrari

2.525 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2019)

Τελικά παρανομούσε η Ferrari ή η μειωμένη απόδοσή της στο στον προηγούμενο αγώνα ήταν απλά τυχαίο γεγονός; Mάλλον θα το διαπιστώσουμε αυτό στους αμέσως επόμενους αγώνες.

Η Mercedes ήταν αυτή που έκανε πρώτη έρευνα για το αν η Ferrari χρησιμοποίησε κάποιον παράνομο τρόπο για να αυξήσει την ιπποδύναμη του κινητήρα της σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες μέρες.

Αυτή την στιγμή, παρά το γεγονός ότι η Ferrari το αρνείται, υπάρχει η άποψη στους κύκλους της F1 πως η αιτία για την μείωση της ισχύος που είχαν τα μονοθέσια της Ferrari στον προηγούμενο αγώνα ήταν οι διευκρινίσεις των κανονισμών που έδωσε στις ομάδες η διοργανώτρια αρχή.

Ο Μax Verstappen προχώρησε μάλιστα πρόσφατα ένα βήμα παρακάτω κατηγορώντας σε δηλώσεις του την Ferrari πως παρανομούσε για μια σειρά από αγώνες. Ο Mattia Binotto έδωσε στην σκληρή απάντηση στον νεαρό Ολλανδό αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις των dr. Helmut Marko και Toto Wolff για το γεγονός.

Ο Αυστριακός γενικός αρχηγός της Mercedes σημείωσε πως: «Eάν κάποιος είχε κάνει κάτι που ήταν παράνομο τότε είναι φάουλ. Δεν μιλάμε για κάποιο θέμα που χρειαζόταν διευκρίνιση». Ο Μarko ήταν όμως πιο αποκαλυπτικός: «H Μercedes έκανε έρευνες αλλά ήμασταν εμείς που είχαμε το κουράγιο να ζητήσουμε επίσημα από την FIA να ψάξει το θέμα».
 

Mercedes
citroen