Η καφρίλα που θα σου στοιχίσει ένα μηνιάτικο και 2 μήνες δίπλωμα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η καφρίλα που θα σου στοιχίσει ένα μηνιάτικο και 2 μήνες δίπλωμα

32.758 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2023)

Μια ακόμα εκνευριστική συνήθεια των οδηγών που μπορεί να επιφέρει βαρβάτο πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για 60 μέρες. Εσύ έχεις αυτή την κακή συνήθεια;

Καθημερινό φαινόμενο από οδηγούς αυτοκινήτων & μοτοσυκλετών

Κάθε μέρα στους δρόμους βλέπουμε πολλές εκνευριστικές, επικίνδυνες, ακόμα και «κάφρικες» συμπεριφορές, από οδηγούς που δεν σέβονται ούτε τον ΚΟΚ ούτε τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Μια από τις πιο «κλασικές» κακές συνήθειες που μπορεί να συναντήσει κανείς και στα φανάρια που έχουν διάβαση πεζών. Πιο συγκεκριμένα πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων και ακόμα περισσότεροι μοτοσυκλετών, σταματούν στο κόκκινο φανάρι πατώντας μέρος ή και ολόκληρη τη διάβαση πεζών, μένοντας εκεί μέχρι να ανάψει πράσινο.


Σταματάς πάνω στη διάβαση; Ενοχλείς και είσαι παράνομος!

Σταματάς πάνω στη διάβαση; Ενοχλείς και είσαι παράνομος!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγάλος κίνδυνος για πεζούς και ΑμΕΑ

Αποτέλεσμα; Οι πεζοί να αναγκάζονται να «χώνονται» μπρος και πίσω από αυτά τα οχήματα, καθυστερώντας να διασχίσουν το δρόμο και κινδυνεύοντας να τραυματιστούν, καθώς βρίσκονται εκτεθειμένοι εκτός των ορίων της διάβασης, ή γιατί δεν φαίνονται ανάμεσα από τα οχήματα.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τα ΑμΕΑ που χρησιμοποιούν το δρόμο, καθώς είτε με αμαξίδιο, είτε με κάποιο άλλο βοήθημα, η διέλευση του δρόμου είναι ακόμα πιο δύσκολη, αργή και άρα επικίνδυνη.

Ένας έξτρα κίνδυνος παρουσιάζεται με τα φορτηγά και τα λεωφορεία, καθώς αν σταματήσουν πολύ κοντά ή ακόμα χειρότερα πάνω στη διάβαση, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι πεζοί που διασχίζουν τη διάβαση να μην βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού και να κινδυνεύσουν με σοβαρό τραυματισμό αν το όχημα ξεκινήσει.

Χάνεις δίπλωμα για 2 μήνες & ένα μηνιάτικο

Εκτός όμως του ηθικού ζητήματος περί σεβασμού στους υπόλοιπους, υπάρχει και νομικό, καθώς ο Κ.Ο.Κ. μεριμνεί σχετικά.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: "O οδηγός όταν φτάνει σε κόκκινο φανάρι, υποχρεούται να σταματήσει προ της ειδικής γραμμής διακοπής της κυκλοφορίας ή, αν δεν υπάρχει τέτοια, σε αρκετή απόσταση από το σηματοδότη, ώστε η σηματοδότηση να είναι σε αυτόν ευχερώς ορατή, να παραμένει δε σε στάση μέχρις ότου ανάψει το πράσινο φως. Επίσης υποχρεούται να μην εισέρχεται στον οδικό κόμβο ούτε να κινείται πάνω στις διαβάσεις πεζών, εάν ο σηματοδότης είναι τοποθετημένος στο μέσο ή στην απέναντι πλευρά του κόμβου. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις αυτές τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για 60 ημέρες."

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
MERCEDES TA 2X
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel