Το Fiesta είναι το πιο σπορτίφ και άνετο στις αντιδράσεις του, αλλά δεν προσφέρει την ποιότητα κύλισης και την άνεση των άλλων δύο.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Fiesta είναι το πιο σπορτίφ και άνετο στις αντιδράσεις του, αλλά δεν προσφέρει την ποιότητα κύλισης και την άνεση των άλλων δύο.

Οδική συμπεριφορά: Yaris και Polo εστιάζουν στην άνεση, Fiesta στην οδήγηση

131.616 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2015)

Με επεμβάσεις στην ακαμψία του πλαισίου, την προσθήκη πιο σκληρού πίσω ημιάκαμπτου άξονα με μαλακότερα ελατήρια και νέα αμορτισέρ και με αναβάθμιση της ηχομόνωσης, το ανανεωμένο Yaris θυμίζει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, κυρίως, από τον τρόπο που κυλάει και καταπίνει με ευκολία όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Η θέση οδήγησης παραμένει κάπως ψηλή, αλλά αυτό που μετράει είναι το υψηλό επίπεδο άνεσης που απολαμβάνει ο οδηγός και οι επιβάτες. Στον ανοιχτό δρόμο είναι ευθύβολο και σίγουρο, χωρίς ευπάθειες στους πλευρικούς ανέμους και με αισθητά μειωμένα επίπεδα θορύβων. Στις στροφές, οι κλίσεις είναι αισθητές, αλλά δε δείχνουν να «βασανίζουν» την πρόσφυση, ειδικά με τη βοήθεια του στάνταρ ESP και των αποτελεσματικών φρένων. Το ηλεκτρικό τιμόνι αναπρογραμματίστηκε αποκτώντας βελτιωμένη αίσθηση, αλλά παραμένει κάπως ελαφρύ. Η ευελιξία και η ευκολία οδήγησης του Yaris ξεχωρίζουν.


Το Fiesta είναι πιο οδηγοκεντρικό, στοιχείο που τονίζεται από το πλουσιότερο σε πληροφόρηση και πιο κοφτερό τιμόνι. Τα όρια της πρόσφυσης είναι υψηλά, αλλά το Fiesta ξεχωρίζει και για τη ρυθμίσιμη συμπεριφορά του με το φρένο ή το γκάζι, ενώ το ESP διαθέτει 3 στάδια λειτουργίας. Είναι ελάχιστα πιο θορυβώδες στις μεσαίες στροφές και η ανάρτηση είναι ελαφρώς πιο σφιχτή με αποτέλεσμα στο πίσω μέρος οι επιβάτες θα νιώσουν πιο έντονα τις εγκάρσιες ανωμαλίες του δρόμου. Τα φρένα του είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του σε αποτελεσματικότητα.

Το Polo έχει την καλύτερη ποιότητα κύλισης και είναι πιο άνετο. Η αίσθηση ασφάλειας που αποπνέει στο δρόμο είναι από τα πρώτα στοιχεία που κερδίζουν τον οδηγό. Ουδέτερο και με προβλέψιμες αντιδράσεις εμφανίζεται και σε διαδρομές με στροφές, όπου οι τροχοί παρουσιάζουν αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης και οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές. Επιπλέον, το στάνταρ ESP επεμβαίνει γρήγορα και όχι ιδιαίτερα απότομα, όποτε διαγνωσθεί τάση αποσταθεροποίησης και τα φρένα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Τέλος, το τιμόνι παρέχει την απαιτούμενη πληροφόρηση και αμεσότητα.

Οδηγώντας το Yaris ξεχνάς πως βρίσκεσαι σε μικρό αυτοκίνητο.

Οδηγώντας το Yaris ξεχνάς πως βρίσκεσαι σε μικρό αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
OPEL