To Land Rover Vision Concept θα αποτελέσει τη βάση εξέλιξης των τριών μοντέλων που θα φέρουν το όνομα Discovery.

High tech ύφος, τεχνολογικές εφαρμογές και μεγάλες δυνατότητες διαμόρφωσης. Αυτό είναι το τρίπτυχο του εσωτερικού.

Απουσία κεντρικής κολόνας και αντικριστές πόρτες. Δυο χαρακτηριστικά που δεν ξέρουμε αν θα περάσουν στην παραγωγή.

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στις νέες τεχνολογίες όπως το Remote Control Drive, μέσω του οποίου ο οδηγός χειρίζεται το όχημα έξω από αυτό.

Η νέα «οικογένεια» Discovery

6.382 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/4/2014

Μέσω του Vision Concept, η Land Rover μας δείχνει πώς φαντάζεται τη νέα γενιά του θρυλικού Discovery, ενώ –το σημαντικότερο- μας αποκαλύπτει πως πλέον θα μιλάμε όχι για ένα αλλά για τρία Discovery μοντέλα.

 
Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε παρουσιάσει μια teaser εικόνα του πρωτότυπου μοντέλου που ετοιμάζει η Land Rover για την έκθεση της Νέας Υόρκης. Σήμερα, μια ανάσα πριν ανέβει η αυλαία του motor show, η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του Vision Concept, ενός πρωτότυπου μοντέλου που θα οδηγήσει σε τρία μοντέλα παραγωγής, τα οποία θα ανήκουν στη διευρυμένη, πλέον, «οικογένεια» Discovery.

Το μικρότερο θα είναι το νέο Freelander, σε πενταθέσια και επταθέσια διαμόρφωση εσωτερικού, ενώ το μεγαλύτερο θα αφορά στο «κανονικό» Discovery LR4. Κατά τα φαινόμενα, ανάμεσά τους στη γκάμα της Land Rover θα υπάρξει ένα ακόμα μοντέλο με επτά θέσεις, με το Vision Concept να βρίσκεται ουσιαστικά πιο κοντά σε αυτό το όχημα.

Η αισθητική του Vision Concept παραπέμπει άμεσα στη λογική της βρετανικής φίρμας, αλλά προτάσσει ένα περισσότερο φουτουριστικό στιλ, με την 7θέσια διαμόρφωση (2+3+2) να παραμένει. Η  Land Rover τονίζει πως οι δυνατότητες διαμόρφωσης της καμπίνας θα είναι πολλές, με τα καθίσματα να αναδιπλώνονται και να σύρονται ηλεκτρικά, ενώ μπορούν και να αφαιρεθούν μετατρέποντας το εσωτερικό σε 4θέσιο, 5θέσιο ή 6θέσιο. Σημαντικό είναι πως η μεσαία κολόνα λείπει και πως η πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, αν και τα πιο πάνω χαρακτηριστικά δεν ξέρουμε αν θα περάσουν στα Land Rover παραγωγής.

Το βρετανικό πρωτότυπο όχημα λανσάρει και αρκετές καινοτόμες τεχνολογίες, όπως οι κάμερες που προβάλουν στο παρμπρίζ τι βρίσκεται κάτω, μπροστά και πίσω από το όχημα, κάτι που θα εκτιμηθεί δεόντως σε off road διαδρομές. Επιγραμματικά αναφέρουμε τη νέα γενιά της τεχνολογίας ΗΜΙ για μια προηγμένη multimedia εμπειρία και το Remote Control Drive, ένα σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό σε πολύ μικρές ταχύτητες να μανουβράρει το όχημα, χωρίς να βρίσκεται καν μέσα σε αυτό! Τέλος, η Land Rover αποκάλυψε πως θα λανσαριστεί η νέα γενιά του Terrain Response, το οποίο διαθέτει υπέρυθρες ακτίνες στους προβολείς ομίχλης προκειμένου να προειδοποιήσει τον οδηγό και να προετοιμάσει το όχημα.