Υπέρ των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων λειτούργησε το lock-down.

Στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω πανδημίας

1.816 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2020)

Υπέρ των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων λειτούργησε το lock-down λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει μία έρευνα!


Η έρευνα προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την επιμελήθηκε η εταιρεία Venson Automotive Solutions. Σε αυτή μεταξύ άλλων γίνεται λόγος πως μετά την πανδημία και τη βελτίωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εξαιτίας της μείωσης κυκλοφορίας των οχημάτων, το 45% των ερωτηθέντων είπαν πως είναι περισσότερο πρόθυμοι απ` ότι πριν για να αγοράσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
 
Παράλληλα το 17% των Βρετανών είπε πως έχει ήδη πάρει την απόφαση να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μετά από τα τελευταία γεγονότα πείστηκε ακόμα περισσότερο πως η απόφασή του είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
 
Επιστρέφοντας στο 45% που είναι πλέον πιο πρόθυμο να αγοράσει ηλεκτρικό, το 19% δήλωσε πως σίγουρα το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι ηλεκτρικό, ενώ το υπόλοιπο 26% δήλωσε πως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια προτίθεται να οδηγήσει ένα τέτοιο μοντέλο. Σε αυτό το σημείο για λόγους σύγκρισης αξίζει να αναφερθεί πως σε αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει το 2019, το 31% των συμμετεχόντων είχε πει πως δεν σχεδίαζε να αγοράσει ηλεκτρικό αμάξι μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. Αυτό δείχνει το πόσο γρήγορα μπορεί να μεταβληθεί το ενδιαφέρον του κοινού.
 
Σε άλλες ενδιαφέρουσες απαντήσεις, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμούν επιπλέον επενδύσεις στον τομέα των εγκαταστάσεων φόρτισης, καθώς και να υπάρξει η νομοθεσία που θα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τα εταιρικά τους αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
 
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων να μειώνεται, την αύξηση της απόδοσης της μπαταρίας και το δίκτυο των δημόσιων και ιδιωτικών σημείων φόρτισης νααυξάνεται σημαντικά. Όλα αυτά τα βήματα προκάλεσαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών ωστόσο, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο», είπε η Alison Bell στέλεχος της Venson Automotive Solutions.

Mercedes
skoda