Το συμβόλαιο της ιταλικής πίστας έχει ισχύ μέχρι το 2016 και η αγωνία κορυφώνεται για το 2017

Το συμβόλαιο της ιταλικής πίστας έχει ισχύ μέχρι το 2016 και η αγωνία κορυφώνεται για το 2017

Hamilton, Alonso και Rosberg υπέρ Monza

2.105 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2015)

Κοινή γραμμή των τριών οδηγών της Formula 1 κατά του Bernie Ecclestone

Γνωστός για το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του, ο Bernie Ecclestone δεν

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

διστάζει να καταφερθεί εναντίον ακόμη και των ίδιων των αγώνων της κορωνίδαςτου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αυτή τη φορά τα έβαλε με την ιστορική πίστα της Monza (!), η οποία αποτελεί το «τοτέμ» για τους λάτρεις της Formula 1 και της ταχύτητας, καθώς το συμβόλαιο της λήγει το 2016και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί από το 2017 και μετά.

Οι οδηγοί με πρωτεργάτες τους Hamilton, Alonso και Rosberg παίρνουνσαφή θέση υπέρ των Ιταλών και αφήνουν έκθετο τον ισχυρό άνδρα της Formula 1.

Ο Lewis Hamilton δήλωσεχαρακτηριστικά:

«Έχεις δύοπλευρές σε αυτό: έχεις την πίστα, που κρατά μια σπουδαία ιστορική αξία για τοάθλημα, και μετά έχεις τους οπαδούς, οι οποίοι φτιάχνουν το απόλυτο 3ήμερο. Έχειςαυτούς τους λίγους αγώνες μέσα στη χρονιά -το Silverstone, την Ισπανία, τηνΙταλία και τη Γερμανία- κάτι που, για ΅μένα, είναι τα θεμέλια του αθλήματος,ειδικά λόγω των οπαδών που έχεις εδώ. Όταν είσαι στο βάθρο της Ιταλίας, όλη ηευθεία είναι γεμάτη, οι περισσότεροι είναι οπαδοί της Ferrari, αλλά είναιοπαδοί, κάτι που δε βλέπεις σε άλλα μέρη, έτσι είναι σημαντικό να το κρατήσουμεαυτό. Αν χάσεις το Ιταλικό Grand Prix, χάνεις όλους αυτούς τους οπαδούς. Δενμπορώ να δω τι συμβαίνει, για να είμαι ειλικρινής. Τελικά το πρόβλημα είμαιβέβαιος ότι θα λυθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Fernando Alonso:

«Νομίζω πως είναιένας από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς. Το βάθρο είναι εκπληκτικό, μεόλους τους οπαδούς στη μεγάλη ευθεία. Είναι το σπίτι της Ferrari, είναι πολύσημαντικό για τη Formula 1. Αλλά, επίσης και το Γερμανικό Grand Prix είναι πολύσημαντικό, και δεν υπάρχει φέτος, έτσι ποιος ξέρει».

Ενώ ο Nico Rosberg συμπλήρωσε:

«Η Monza είναιμία από τις θρυλικές πίστες. Σίγουρα, είναι σημαντική για το καλεντάρι τηςFormula 1. Φυσικά κι εύχομαι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εκεί. Μπροστά απότους tifosi, η ατμόσφαιρα είναι πάντα απίστευτη, έτσι αυτός ο αγώνας είναισημαντικός για τη Formula 1».

ford
SEAT