
«Κινέζικα» VS «made in China». Ξέρεις την διαφορά;
Θέλεις να πληρώσεις λίγα, αλλά να πάρεις αξιόπιστα προϊόντα. Ειδικά όταν μιλάμε για προϊόντα που συνδέονται με την ασφάλεια σου, όπως τα ελαστικά αυτοκινήτου. Ξέρεις ότι άλλο σημαίνει το «κινέζικα» και άλλο το «made in China» ελαστικά; Η διαφορά έγκειται στην ποιότητα και στην εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής!
Η φήμη που κουβαλούν τα κινέζικα προϊόντα
Καλώς ή κακώς, προϊόντα τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα έχουν φήμη που σε προβληματίζει. Κυρίως για την αξιοπιστία και τη διάρκεια ζωής αυτών των προϊόντων, καθώς στην συνείδηση του κοινού επικρατεί η, όχι απόλυτα σωστή στις μέρες μας, άποψη πως χρησιμοποιούνται κακής ποιότητας υλικά. Στον κλάδο των ελαστικών αυτοκινήτου η συγκεκριμένη θέση έχει επίσης, αδαείς, υποστηρικτές. Φυσικά σε ένα βαθμό «δικαιολογημένη» αφού μιλάμε για προϊόντα τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια και την προστασία μας, για αυτό και χρειάζεται η μέγιστη δυνατή αίσθηση σιγουριάς.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Άλλο κινέζικο, άλλο made in China
Είναι «κινέζικα» ή made in China προϊόντα που παράγονται από κατασκευαστές με:
- 10ετίες R&D (research & development)
- υψηλή τεχνογνωσία & προηγμένες εγκαταστάσεις
- χρήση καινοτόμων υλικών & τεχνολογιών
- διεθνή δράση (εγκαταστάσεις, διακρίσεις, επιδόσεις σε tests)
Η LingLong και μάρκες που κερδίζουν διεθνώς μερίδια
Σε ανοδική τροχιά awareness κινούνται και η Sailun που έρχεται πιο δυναμικά και στην Ευρώπη πλέον, καθώς και επίσης η Westlake που... περπατάει καλά και η GT Radial (θυγατρική της GT Ride από την Ινδονησία). Τι συνδέει τις τέσσερις παραπάνω μάρκες; Η τεχνογνωσία και οι προηγμένες εγκαταστάσεις και υποδομές οι οποίες αποτελούν εχέγγυο ποιότητας και αξιοπιστίας.
Η τεχνογνωσία και οι υποδομές της επώνυμης, «μαμάς» εταιρείας κάνουν την διαφορά
Παντού υπάρχουν κινέζικα προϊόντα, οικονομική υπερδύναμη η Κίνα
Επιστροφή στην κανονικότητα στις μεταφορές από την Κίνα
Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε την εξομάλυνση της κατάστασης μετά τον κορωνοϊό. Πλέον, «ο δρόμος του μεταξιού» έχει ανοίξει, το κόστος των μεταφορικών έχει μειωθεί σημαντικά, για αυτό και η εισαγωγή made in China ελαστικών γίνεται με αυξητικούς ρυθμούς. Εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων, τα μεταφορικά κοστολόγια από το 13% που βρίσκονταν σε σχέση με το συνολικό κόστος μιας εταιρείας απογειώθηκαν στο 54%. Αυτό ανάγκασε τις μάρκες να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης, μειώνοντας δραματικά τα περιθώρια κέρδους τους. Πλέον, το μεταφορικό κόστος «έπεσε» ξανά γύρω στο 15%, κάνοντας ΠΟΛΥ πιο ανταγωνιστικές τις μάρκες που φέρνουν τα made in China προϊόντα τους.
Και τι συμπεραίνουμε από όλα τα παραπάνω; Μην κρίνεις μόνο από το όνομα ή την «καταγωγή». Λάβε υπόψη σου όσα αναφέραμε, σκέψου ότι σε πολλές περιπτώσεις ξεχωρίζουν με τις διακρίσεις-επιδόσεις σε διεθνή test, όπου συναγωνίζονται με όλες τις δημοφιλείς ευρωπαϊκές μάρκες «στα ίσια», κυρίως όμως κάνε και την δική σου έρευνα για να... αποφύγεις τις απομιμήσεις.