To νέο Seltos.

Mε 4.315 χλστ. μήκος το νέο Kia Seltos

3.845 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2019)

Στο κάτω άκρο των μικρομεσαίων SUV θα τοποθετηθεί το νέο Kia Seltos, η νέα πρόταση της κορεατικής μάρκας στα crossover/SUV.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πληροφορίες σχετικά με τις διαστάσεις και την χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ του ολοκαίνουριου Kia Seltos. To μοντέλο τοποθετείται στην μικρομεσαία κατηγορία των SUV και αναμένεται να έρθει στην Ευρώπη μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Το μήκος του νέου Seltos μετράται λοιπόν στα 4.315 χιλιοστά, γεγονός που το φέρνει ανάμεσα σε μοντέλα όπως τo Suzuki S-Cross και τo Ηοnda HR-V. Συνεχίζοντας, το μήκος του ορίζεται στα 1.800 χλστ., το ύψος του στα 1.620 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.610 χλστ. Η απόσταση από το έδαφος είναι 190 χλστ. ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 433 λίτρα (στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμό του).

Ήδη ξέρουμε πως το νέο Seltos θα  θα διατίθεται με τρεις επιλογές (τουλάχιστον αρχικά) δύο βενζίνης και μία ντίζελ. Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων (177 ίππους) και ο ατμοσφαιρικός 2,0 λίτρων (149 ίππους). Ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας είναι 1,6 λίτρων προσφέροντας 136 άλογα. Τρία θα είναι και τα κιβώτια ταχυτήτων, όλα αυτόματα και θα διατεθούν ανάλογα με την αγορά. Στη γκάμα υπάρχει ένα εξάρι, ένα επτάρι διπλού συμπλέκτη και ένα CVT. Για την κίνηση δεν υπάρχει κάποια πληροφορία, ωστόσο η Kia λέει ότι θα υπάρχουν τρία προφίλ οδήγησης Normal, Eco και Sport. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τη μάρκα το Seltos προήλθε από το όνομα Κέλτος (Celtos στα αγγλικά), ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία ήταν γιός του Ηρακλή και της Κελτίνης και από αυτόν πήραν το όνομά τους οι Κέλτες. Ωστόσο το αρχικό γράμμα «C» έχει αντικατασταθεί από το «S» για να δώσει έμφαση στις λέξεις sportiness και speed (σπορ χαρακτήρας και ταχύτητα).
 

AUTOFIT PASXA
4green