Η Ferrari θα «επισκεφτεί» τη Γερμανία, με μια άκρως εντυπωσιακή 458 Italia, που για την περίσταση έχει δεχτεί ορισμένες βελτιώσεις. Έτσι… εγένετο η έκδοση «Speciale».

Η Ferrari 458 Speciale θα «φορά» έναν V8 4,5 λτ., που θα παράγει με κάποιες αναβαθμίσεις 605 ίππους και 540 Nm ροπής και θα μπορεί να αγγίξει τα 100 από στάση σε μόλις 3 δλ.

H Ferrari 458 Speciale είναι σχεδιαστικό προϊόν σε συνεργασία με τον οίκο Pininfarina, ο οποίος ανέλαβε τις στιλιστικές λεπτομέρειες και ορισμένες παρεμβάσεις αεροδυναμικής φύσεως.

Μια «ειδική» Ferrari 458 Italia 605 ίππων

5.614 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/8/2013

Η Ferrari ανακοίνωσε μια πιο «hardcore» έκδοση της 458 Italia, τη Speciale, η οποία θα αποδίδει 605 άλογα και 540 Nm ροπής, για να κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο στη Φρανκφούρτη τον άλλο μήνα.

 
Η ιταλική φίρμα θα «επισκεφτεί» τη Γερμανία, με μια άκρως ξεχωριστή 458 Italia, που για την περίσταση έχει δεχτεί ορισμένες βελτιώσεις. Έτσι… εγένετο η έκδοση «Speciale».

Αναλυτικότερα λοιπόν, η Ferrari 458 Speciale θα «φορά» έναν V8 4,5 λτ. κινητήρα , που θα παράγει με αρκετές αναβαθμίσεις 605 ίππους και 540 Nm ροπής και την εταιρεία να διατείνεται ότι είναι το πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ποτέ. Έτσι, παράγοντας 135 ίππους ανά λίτρο κινητήρα η συγκεκριμένη Ferrari μπορεί να αγγίξει τα 100 από στάση σε μόλις 3 δλ.

Τώρα, ως προς το αμάξωμα η Ferrari 458 Speciale ζυγίζει 1.290 κιλά και είναι σχεδιαστικό προϊόν σε συνεργασία με τον οίκο Pininfarina, ο οποίος ανέλαβε τις στιλιστικές λεπτομέρειες και ορισμένες παρεμβάσεις αεροδυναμικής φύσεως, όπως η κινητή πτέρυγα.

Επίσης το εν λόγω μοντέλο διαθέτει κι ένα σύστημα Side Slip Angle Control (SSC), το οποίο υπολογίζει τη γωνία ολίσθησης του οχήματος και στη συνέχεια ελέγχει τη ροπή των τροχών για να επιτευχθεί η βέλτιστη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Σημειωτέον ότι στην απαράμιλλη πρόσφυση συμβάλλουν και τα ειδικά ελαστικά της Michelin, πάνω στα οποία «κάθεται».

Tags: FERRARI