• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το νέο Mitsubishi Space Star με 1.000άρη κινητήρα 71 ίππων είναι πολύ οικονομικός αφού καταναλώνει μόλις 4 λτ./ 100 χλμ.

Ιδανικός για το Yaris είναι ο 1,4 D-4D κινητήρας, ο οποίος συνδυάζει τα πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας με την χαμηλή κατανάλωση.

Χαμηλή κατανάλωση και ρύπους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/3/2014

Στη μικρή κατηγορία, οι σύγχρονοι κινητήρες βενζίνης και diesel μειώνουν συνεχώς την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων που τους φέρουν. Το πετρέλαιο έχει βέβαια το πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα, ωστόσο και οι βενζινοκινητήρες προσπαθούν και συχνά το καταφέρνουν, να προσεγγίσουν την οικονομία των diesel. Εδώ και δεκαετίες στις ευρωπαϊκές αγορές, το δίλημμα «βενζίνη ή diesel» απασχολεί και τελικά καθορίζει την επιλογή του αγοραστή οποιουδήποτε καινούργιου αυτοκινήτου. Στη χώρα μας, η ξαφνική «απελευθέρωση» της χρήσης diesel στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) τον Νοέμβριο του 2011, μετέφερε το δίλημμα αυτό και στον Έλληνα αγοραστή. Και σίγουρα, με τη χαμηλή τους κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων τους, οι diesel κινητήρες δείχνουν ως η πλέον κατάλληλη επιλογή σε αυτή την οικονομικά δυσχερή εποχή που περνά η χώρα. Από την άλλη βέβαια, οι σύγχρονοι βενζινοκινητήρες με την προσθήκη νέων τεχνολογιών (μικρών turbo) έχουν μειώσει την κατανάλωσή τους σε σχέση με το παρελθόν και σε κάποιες περιπτώσεις, προσεγγίζουν την οικονομία κίνησης που προσφέρουν οι πετρελαιοκινητήρες. Επίσης, υπάρχουν αξιόλογες επιλογές και στα ατμοσφαιρικά μοτέρ, όπως για παράδειγμα το νέο Mitsubishi Space Star, με 1.000άρη κινητήρα 71 ίππων. Ο συγκεκριμένος είναι πολύ οικονομικός αφού καταναλώνει μόλις 4 λτ./ 100 χλμ., τιμή που πλησιάζει ακόμα και ένα diesel μοντέλο. Οι εκπομπές ρύπων είναι 92 γρ./χλμ. και προσφέρεται στην τιμή των 8.990 ευρώ.