Mr. Tesla: Θέλει 10.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα

Mr. Tesla: Θέλει 10.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα

2.081 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2021)

Σε εορταστικό κλίμα ανακοινώθηκε η έναρξη γραμμής παραγωγής του Model Y στο καινούργιο εργοστάσιο στο Βερολίνο, με το αφεντικό της Tesla να ανακοινώνει ένα άκρως αισιόδοξο πλάνο.

Στόχος της Tesla τα 10.000 αυτοκίνητα/εβδομάδα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το πρώτο μοντέλο που θα περάσει τις πόρτες του νέου εργοστασίου, αναμένεται μέσα στους επόμενους 2 μήνες, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Elon Musk στα εγκαίνια στο Βερολίνο. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να προμηθεύεται μπαταρίες από τούς προμηθευτές της Tesla στην Κίνα, μέχρι να φτιαχτούν εγκαταστάσεις στην Γερμανία για τον σκοπό αυτό. Από την συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής σκοπεύουν να βγουν περίπου 5.000 Model Y, ενώ ελπιδοφόρες δηλώσεις κάνουν λόγο για 10.000. Σε δηλώσεις του ο Musk ανέφερε ότι η έναρξη παραγωγής είναι ένα εξαιρετικά ευχάριστο γεγονός για την μάρκα, ωστόσο τα δύσκολα είναι μπροστά προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο ισχυρός άνδρας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι δεν αποκλείεται η επίτευξη της maximum παραγωγής να διαρκέσει περισσότερο χρόνο, από αυτόν που χρειάστηκε για να χτιστεί το νέο εργοστάσιο της μάρκας.
 

Τι νέο θα δούμε στα καινούργια μοντέλα

Στόχος εκτός από την τεράστια μαζική παραγωγή, είναι και η εφαρμογή φρέσκων καινοτομιών στα μοντέλα της Tesla. Μερικές από αυτές που θα δούμε είναι το ηλιακό πάνελ οροφής, που θα λειτουργεί ως συλλέκτης ενέργειας για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών μοντέλων επεκτείνοντας την αυτονομία, καθώς και η πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Σε ό,τι αφορά την τελευταία, στο προσεχές μέλλον θα μπορούν να γίνουν ολόκληρα ταξίδια χωρίς κάποια παρέμβαση του οδηγού.
 

Υποδοχή στον Musk σαν αστέρας της Pop

Τα εγκαίνια του εργοστασίου μετατράπηκαν σε ένα μικρό φεστιβάλ αφού κόπηκαν περίπου 9.000 εισιτήρια, με προτεραιότητα στους κατοίκους του Brandenburg. Οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν μια ξενάγηση 90 λεπτών στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπως επίσης υπήρχε η δυνατότητα να οδηγήσουν το νέο Model Y. Οι φαν της εταιρίας υποδέχτηκαν τον Elon Musk σαν Popstar, με τις δηλώσεις του τελευταίου να είναι αρκετά αισιόδοξες για το μέλλον της εταιρίας και το άνοιγμα αυτής στην Ευρώπη.
 

Τι βλέψεις έχει η Tesla για το προσεχές μέλλον

Βασικός στόχος η παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων τον χρόνο, νούμερο που ξεπερνάει την διπλάσια παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Γερμανίας του 2020. Η Tesla ήδη έχει επενδύσει κοντά στα 6 δις ευρώ στη δημιουργία εργοστασίου για την κατασκευή μπαταριών, δίπλα από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Η υπόσχεση για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι μεγάλη καθώς και η ανάκαμψη της βαριάς βιομηχανίας, σε μία περιοχή που έχει να δει εξέλιξη στον συγκεκριμένο τομέα απ τον Δεύτερο Παγκόσμιο.

Εσύ πως βλέπεις το πλάνο του Elon Musk για την παραγωγή 10.000 αυτοκινήτων μέσα σε μια εβδομάδα; Υπεραισιόδοξο και ατάκα εντυπωσιασμού ή έχει βρει τον τρόπο να το υλοποιήσει και θα κλείσει τα στόματα των μεγάλων, παλαιότερων αυτοκινητοβιομηχανιών;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL