Θέλοντας να δώσει έμφαση στον off-road χαρακτήρα του πρώτου της SUV, η SEAT το λανσάρει στην έκδοση X-Perience.

Τα βλέμματα τραβούν οι νέοι προφυλακτήρες, το ανθεκτικό στις γρατζουνιές χρώμα και οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με μαύρο φινίρισμα.

Το Ateca X-Perience εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης Haldex τελευταίας γενιάς και προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης XDS.

Οι άνθρωποι της SEAT εφοδίασαν το Ateca X-Perience με τις τελευταίες τεχνολογίες εξοπλισμού και άνεσης της μάρκας.

Νέο SEAT Ateca X-Perience

6.014 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/9/2016

Η SEAT αφού έσπασε το ρόδι στα SUV με το Ateca, λανσάρει την έκδοση X-Perience του μοντέλου, με τονισμένες τις off-road ικανότητές του.

 
Η ισπανική μάρκα, που βρίσκεται υπό τη σκέπη του VW Group, παρουσίασε τη νέα έκδοση του Ateca, που είναι και το πρώτο SUV της μάρκας, και εισέρχεται στην οικογένεια X-Perience. Η πρώτη του εμφάνιση έρχεται λίγες μέρες πριν πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι. Σε τι διαφέρει όμως το Ateca X-Perience;

Οι διαφορές εντοπίζονται και προσανατολίζονται, κατά βάση, στις εκτός δρόμου ικανότητες του ισπανικού SUV. Πιο συγκεκριμένα το Ateca X-Perience έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, εντελώς διαφορετικά ρυθμισμένο σύστημα ανάρτησης και λάστιχα all-road. Οι αλλαγές εκτείνονται και στο αισθητικό κομμάτι του μοντέλου, με τους νέους προφυλακτήρες, το ανθεκτικό στις γρατζουνιές χρώμα και τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.
 
Επιπλέον, προκειμένου να ενισχύσει τον off-road χαρακτήρα του το Ateca X-Perience, εξοπλίζεται με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης 4Drive της μάρκας, το οποίο έχουμε συναντήσει και στον μικρότερο «αδελφό» της οικογένειας X-Perience, SEAT Leon, το οποίο περιλαμβάνει το σύστημα τετρακίνησης Haldex τελευταίας γενιάς και το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης XDS.

Σε ότι αφορά την «καρδιά» του Ateca X-Perience, λανσάρεται με τον TDI πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ. με απόδοση 190 ίππων ισχύος και 400 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τα χειριστήρια αλλαγής σχέσης να βρίσκονται στο τιμόνι.

Τέλος, θέλοντας να τονίσουν τις εκτός δρόμου διαθέσεις του Ateca X-Perience, οι άνθρωποι της ισπανικής μάρκας επέλεξαν να το λανσάρουν με ένα άκρως γήινο σκούρο ματ πράσινο λαδί χρώμα. Ωστόσο, παρόλο τον off-road χαρακτήρα του, φαίνεται πως η μάρκα δεν θέλει να δώσει την εντύπωση, πως το μοντέλο υστερεί σε άνεση. Γι` αυτό το λόγο η εξοπλιστική έκδοση προσφέρει τις τελευταίες τεχνολογίες της εταιρείας, όπως το SEAT Full Link σύστημα διασύνδεσης και το infotainment σύστημα οθόνη αφής 8 ιντσών.

Εν αναμονή λοιπόν, περισσότερων λεπτομερειών για το SEAT Ateca X-Perience και από την ανταπόκρισή μας στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του για τον Τύπο στις 29 Σεπτεμβρίου.