• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στο νέο πισωκίνητο Twingo GT, οι μηχανικοί της Renault Sport αύξησαν την απόδοση του υπετροφοδοτούμενου 3κύλινδρου κινητήρα των 0,9 λίτρων από τους 90 στους 110 ίππους, ενώ η ροπή αυξήθηκε από τα 135 στα 170 Nm.

Το Twingo GT φοράει ένα ελαφρώς πιο επιθετικό body kit, με πλευρικές εισαγωγές αέρα. Πίσω, έχουν τοποθετηθεί διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ κυριαρχούν και οι διπλές αυτοκόλλητες ρίγες.

Το νέο Twingo GT θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ζωντανά στις 23 Ιουνίου στο 2016 Goodwood Festival of Speed.

Στο γαλλικό μίνι πειράχτηκε το σασί, ενώ αναβαθμίστηκε και η ανάρτηση. Επιπλέον, το ESP διαθέτει ειδικές ρυθμίσεις και το τιμόνι έχει μεταβλητό λόγο.

Η Renault δεν έδωσε εικόνες από το εσωτερικό του Twingo GT. Ωστόσο, μας «υποσχέθηκε» πορτοκαλί πινελιές, αλουμινένια πεντάλ, επιλογέα ταχυτήτων από Zamak και μαρπιέ με τα λογότυπα Renault Sport.

Οι διαθέσιμες αποχρώσεις είναι οι Piment Orange (φωτό), Profond Black, Glacier White και Lunaire Grey. Οι αλουμινένιοι τροχοί είναι 17 ιντσών.

Νέο Twingo GT 110 PS

6.860 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/6/2016

Οι άνθρωποι της Renault Sport μας παρουσιάζουν το Twingo GT των 110 ίππων, του οποίου η μορφή και το «στήσιμο» υπόσχονται οδηγικές συγκινήσεις.

 
Αυτό είναι το νέο πισωκίνητο Twingo GT, στο οποίο οι μηχανικοί της Renault Sport αύξησαν την απόδοση του υπετροφοδοτούμενου 3κύλινδρου κινητήρα των 0,9 λίτρων. Έτσι, η ισχύς του ανέβηκε από τους 90 στους 110 ίππους, ενώ η ροπή αυξήθηκε από τα 135 στα 170 Nm. Αν τα νούμερα αυτά σας θυμίζουν κάτι, έχετε δίκιο, καθώς είναι όμοια με αυτά των νέων smart BRABUS.

Η επιπλέον δύναμη προήλθε από την αναβάθμιση του συστήματος εισαγωγής αέρα, αλλά και από την επαναχαρτογράφηση του κινητήρα 0.9 TCe. Επιπλέον, το μηχανικό κιβώτιο διαθέτει διαφορετικές, κοντές, σχέσεις, προκειμένου το Twingo GT να αποκτήσει μια σπορ αίσθηση.

Η Renault δεν ανακοινώνει προς το παρόν νούμερα επιδόσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το «κανονικό» Twingo με τον 0.9 TCe των 90 ίππων, χρειάζεται 10,8 δλ. για το 0-100, ενώ έχει τελική ταχύτητα 165 χλμ./ώρα. Οι επιδόσεις ωστόσο του νέου Twingo GT θα πρέπει να μοιάζουν με αυτές του smart fortwo BRABUS, το οποίο κάνει το 0-100 σε 9,5 δλ. και έχει τελική ξανά τα 165 χλμ./ώρα.

Για να περάσουμε, όμως, στο «στήσιμο» του Twingo GT που πατάει σε αλουμινένιους τροχούς 17 ιντσών. Στο γαλλικό μίνι, λοιπόν, πειράχτηκε το σασί, ενώ αναβαθμίστηκε και η ανάρτηση. Επιπλέον, το ESP διαθέτει ειδικές ρυθμίσεις και το τιμόνι έχει μεταβλητό λόγο. Οι παραπάνω αλλαγές αναμένεται να μεταμορφώσουν την οδική συμπεριφορά του σπέσιαλ αυτού Twingo.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση, το Twingo GT φοράει ένα ελαφρώς πιο επιθετικό body kit, με πλευρικές εισαγωγές αέρα, ενώ εντύπωση προκαλεί η νέα απόχρωση Piment Orange. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν επίσης και τις βαφές Profond Black, Glacier White και Lunaire Grey. Πίσω, έχουν τοποθετηθεί διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ κυριαρχούν και οι διπλές αυτοκόλλητες ρίγες.

Η Renault δεν έδωσε προς το παρόν στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό του Twingo GT. Ωστόσο, μας «υποσχέθηκε» πορτοκαλί πινελιές, αλουμινένια πεντάλ, επιλογέα ταχυτήτων από Zamak και μαρπιέ με τα λογότυπα Renault Sport. Το νέο Twingo GT θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ζωντανά στις 23 Ιουνίου στο 2016 Goodwood Festival of Speed.